Φθηνή αντιπολίτευση Τσαμήτα στον Κονδύλη




Mε αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού της ΑΔΗΠΑΛ, της Ανώνυμης Εταιρείας που διαχειρίζεται την περιουσία του Δήμου Αλίμου, ο επικεφαλής της παράταξης «Άλιμος – Μπορούμε Καλύτερα», Ευάγγελος Τσαμήτας, επιχείρησε ανεπιτυχώς να κάνει αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή, παραβλέποντας ηθελημένα το γεγονός ότι η ΑΔΗΠΑΛ, έχει αποδώσει σε δημοτικό έργο 396.000 ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι ο κ.Τσαμήτας έχει απομείνει μόνος στην παράταξη και παλεύει να κάνει αντιπολίτευση, χωρίς όμως να του βγαίνει.

Δείτε τι ακριβώς γράφει:

Σήμερα ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό της ΑΔΗΠΑΛ της Δημοτικής ανώνυμης εταιρείας διαχείρισης της περιουσίας του Δήμου Αλίμου. Διαβάζοντας τον αναρωτήθηκα. Χρειάζεται να ξοδέψουμε 100.000€ σε προσωπικό για να εισπράξουμε τα ενοίκια των 400.000€.Και τέλος πάντων πόσο ερείπια είναι τα ακίνητα του Δήμου ώστε να ξοδεύουμε τα υπόλοιπα σε υδραυλικούς ηλεκτρολόγος ψυκτικούς κλπ για την συντήρηση τους. Υπόψη στην περιουσία της ΑΔΗΠΑΛ ανήκουν και εκμεταλλευεται παραλιακά μαγαζιά πλαζ το θέατρο Κ. Κουν κλπ (όχι κτίρια που στεγαζουν υπηρεσίες του Δήμου όπως το Δημαρχείο ΚΑΠΗ ΘΟΠΑΑ κλπ) Αποτέλεσμα διαχείρισης 3.800€.Και αναρωτιέμαι! Αν κάποιος ιδιώτης με περιουσία που απέδιδε αυτή ετησίως μισθώματα 400.000€ και ο διαχειριστής που του εμπιστεύτηκε την διαχείριση της του έδινε στο τέλος του έτους 3.800€ πως θα αντιδρούσε??Απλώς θέτω τον προβληματισμό….Μία ματιά στον προϋπολογισμό που παραθετω για να έχετε άποψη. Τα σχόλια δικά σας..



Η απάντηση του δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη:

Κύριε Τσαμήτα, σοβαρευτείτε. Ο “διαχειριστής” αποδίδει στο τέλος του έτους 3.800 € σε μετρητά ΚΑΙ 396.000 € ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΡΓΟ. Η ΑΔΗΠΑΛ έχει φτιαχτεί για να παράγει έργο για τους πολίτες και όχι για να αποθησαυρίζει πλούτο στην τράπεζα. Αυτή τη “λεπτομέρεια” για το έργο των 396.000 € την αποκρύπτετε. Ντροπή να κάνετε τόσο ευτελή “αντιπολίτευση” και να επιχειρείτε να παραπλανήσετε τον κόσμο. Υποτιμάτε τη νοημοσύνη των πολιτών και όλων μας. Τα υπόλοιπα, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δείτε τι απαντά στον Ευάγγελο Τσαμήτα ο Νικόλαος Νίκας Διευθύνων Σύμβουλος- Εκτελεστικός της ΑΔΗΠΑΛ:

Κύριε Τσαμήτα, Ειλικρινά εκπλήσσομαι με την ανάρτησή σας για τους εξής λόγους:1. Έχετε διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στην ΑΔΗΠΑΛ Α.Ε. επί δημαρχίας του κ. Ορφανού με γνωστές συνέπειες για την εταιρεία (σας θυμίζω το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου της εταιρείας των ορκωτών ελεγκτών Ernst and Young).2. Γνωρίζετε πολύ καλά ως επιχειρηματίας, ότι το κέρδος μιας Α.Ε. φορολογείται (24% φόρος και 24% προκαταβολή φόρου, ενώ μέχρι πέρυσι το ποσοστό ήταν 26% για τον κάθε φόρο ξεχωριστά).3. Τι προτιμάτε κ. Τσαμήτα, τα χρήματα των δημοτών να πληρώνονται σε φόρους στο κράτος ή να επιστρέφουν ως μέρισμα-έργο στους δημότες…;;4. Σας θυμίζω ότι ουδέποτε μέλος της παράταξής σας έχει παραστεί στο ΔΣ της ΑΔΗΠΑΛ Α.Ε, έστω και ως αναπληρωματικό, καθώς επίσης δεν έχει προτείνει καμία αναπτυξιακή δράση.5. Σας ενημερώνω ότι η ΑΔΗΠΑΛ Α.Ε. έχει ιδρύσει και τον δημοτικό θερινό κινηματογράφο (CINE ALIMOS) και σας προτείνω να σας ενημερώσω και για τους υπόλοιπους χώρους που έχει στην διαχείρισή της.Τέλος, πολλά ακόμη μπορώ να σας γράψω, αλλά όχι μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Κύριε Τσαμήτα, μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε κριτική στο έργο του Δημάρχου μας και της ΑΔΗΠΑΛ Α.Ε. αρκεί να είναι δίκαιη και τεκμηριωμένη, άλλωστε όλα τα οικονομικά και διοικητικά στοιχεία της εταιρείας βρίσκονται αναρτημένα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (κάτι που επί της δικής σας θητείας δεν γινόταν, αν και ο νόμος το όριζε).Υ.Γ Είμαι στη διάθεσή σας, προκειμένου να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες, για οποιοδήποτε θέμα της εταιρείας.

Η θέση του δημοτικού συμβούλου και αντιπροέδρου του Δημοτικού συμβουλίου, Κώστα Χαρίτου: Γράφω μόνο προς αποκατάσταση της αλήθειας. Η ΑΔΗΠΑλ λειτουργεί ως εταιρεία του Δήμου, δηλαδή προς όφελος του δημότη και όχι με σκοπό το κέρδος. Δεν λειτουργεί δηλαδή για να έχει αποθέματα και κερδοφορία. Δηλαδή δεν είναι μια κλασική Ανώνυμη Εταιρεία του εμπορικού δικαίου. Σκοπός της εταιρείας είναι μέσω μιας σωστής διαχείρισης να μην έχει ελλείμματα και να επιστρέφει την κερδοφορία της στην πόλη και προς όφελος των κατοίκων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.