Eνίσχυση των Τοπικών Ιατρείων Νότιου Τομέα Αθηνών, ζητά ο Γιάννης Καλλιάνος




Διεύρυνση σε αριθμό ιατρικών ειδικοτήτων και ενίσχυση σε στελέχωση ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού των Τοπικών Ιατρείων Νότιου Τομέα Αθηνών, ζητά με ερώτησή του στη Βουλή, ο Γιάννης Καλλιάνος:

Στους καλλικρατικούς δήμους που διαμορφώνουν την εκλογική περιφέρεια του Νότιου Τομέα Αθηνών περιοχές με δεκάδες χιλιάδες κατοίκους όπως η Καισαριανή, η Αργυρούπολη, το Ελληνικό, ο Άλιμος, η Νέα Σμύρνη, ο Ταύρος, το Παλαιό Φάληρο και άλλες δεν διαθέτουν εντός των ορίων τους Κέντρο Υγείας.

Οι ανάγκες σε υπηρεσίες υγείας των κατοίκων τους εξυπηρετούνται μέσω της λειτουργίας Τοπικών Ιατρείων όπου προσφέρεται μικρότερος αριθμός ιατρικών ειδικοτήτων σε σχέση με τα Κέντρα Υγείας, ενώ σε κάποιες δεν υφίσταται Τοπικό Ιατρείο.

Επομένως, καθημερινά μεγάλος αριθμός συμπολιτών μου εξαναγκάζεται σε πολλαπλές και μακρινές μετακινήσεις με εναλλαγές συγκοινωνιακών μέσων ώστε να εξεταστεί ιατρικά και να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα τυχόν προβλήματα υγείας που έχει.



Ο σχεδιασμός και η χωροταξική κατανομή των Κέντρων Υγείας και των Τοπικών Ιατρείων του Νότιου Τομέα δεν αποτελεί έργο της παρούσας κυβέρνησης, είναι όμως οξύ ζήτημα που πρέπει να μελετηθεί διεξοδικά και να θεραπευθεί.

Ως ένα πρώτο θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας θα μπορούσε να είναι η διεύρυνση σε αριθμό ιατρικών ειδικοτήτων και η ενίσχυση σε στελέχωση ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού των Τοπικών Ιατρείων του Νότιου Τομέα Αθηνών.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Τι προτίθεται να πράξει ώστε να διευρυνθεί ο αριθμός των ιατρικών ειδικοτήτων και να ενισχυθεί η στελέχωση του ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού των Τοπικών Ιατρείων του Νότιου Τομέα Αθηνών;

Ο ερωτών Βουλευτής

Ιωάννης Καλλιάνος

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.