Ξεκινούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στην παραλιακή μεταξύ Βουλιαγμένης και Βάρκιζας
Με πρωτοβουλία  του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη ξεκινούν αύριο, Δευτέρα 29 Μαρτίου, εργασίες ασφαλτόστρωσης και αποκατάστασης του οδοστρώματος σ΄ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο τμήμα της παραλιακής λεωφόρου, αυτό μεταξύ της Βουλιαγμένης και της Βάρκιζας.

Οι εργασίες θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του μεγάλου έργου βελτίωσης και της περιοδικής συντήρησης υποδομών στο πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ.Με τη συγκεκριμένη εργολαβία θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις σε σημαντικούς οδικούς άξονες της Περιφέρειας Αττικής όπως η παραλιακή λεωφόρος, η λεωφόρος Κηφισίας, η λεωφόρος Μεσογείων και η λεωφόρος Κατεχάκη .

Ειδικότερα, επιλέχθηκε οι εργασίες να ξεκινήσουν από ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο τμήμα της παραλιακής λεωφόρου, αυτό μεταξύ Βουλιαγμένης και Βάρκιζας προκειμένου να γίνουν έργα αποκατάστασης του οδοστρώματος, το οποίο δεν έχει λάβει καμία συντήρηση για δεκαετίες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια από τις πλέον πολυσύχναστες οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου να λειτουργεί πλημμελώς, καθώς ο ασφαλτοτάπητας αφενός δεν φέρει την απαιτούμενη αντιολισθηρότητα και αφετέρου σε διάφορα σημεία του,  παρουσιάζει διαβρώσεις  και φθορές.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από τη συμβολή της παραλιακής με την οδό Πανός στον Δήμο Βουλιαγμένης και θα περατωθούν στην συμβολή της με την οδό Βασιλέως Κωσταντίνου στη Βάρκιζα. Συγκεκριμένα οι εργασίες θα γίνουν σε μήκος 4800 m, που αντιστοιχούν σε 67.500 m² οδοστρώματος.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει σχετικά:

«Εστιάζουμε στην καλύτερη θωράκιση της οδικής ασφάλειας με έμφαση σε ιδιαιτέρως επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής, που δεν έχουν συντηρηθεί εδώ και δεκαετίες. Προτεραιότητά μας η μεγιστοποίηση των επιπέδων οδικής ασφάλειας στην Αττική αλλά και να καταστήσουμε έναν από τους πλέον επικίνδυνους οδικούς άξονες της Αθήνας – την παραλιακή λεωφόρο από τη Βουλιαγμένη μέχρι το Σούνιο – σε έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό αυτοκινητόδρομο αφού πέραν της συγκεκριμένης ασφαλτόστρωσης υλοποιείται ήδη μελέτη η οποία θα επιδείξει τα σημεία υψηλής επικινδυνότητας καθώς και τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα τα οποία θα ληφθούν προκειμένου αυτή να αρθεί».

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Ξεκινούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στην παραλιακή μεταξύ Βουλιαγμένης και Βάρκιζας

  • 28/03/2021 at 7:19 μμ
    Permalink

    Δεν θα ηθελα να σας χαλασω το όνειρο αλλά η «μεγιστοποίηση των επιπέδων ασφαλείας» θα επιτευχθεί με την καλύτερη αστυνόμευση. Διότι η καινούργια ασφαλτόστρωση για κάποιους εκατοντάδες «κάγκουρες» που διέρχονται απο αυτό το κομμάτι της παραλιακής θα εκλειφθει ως αναβάθμιση της πίστας αγώνων στις κοντρες που διοργανώνουν σχεδόν καθημερινά, ανενόχλητοι απο την αστυνομία.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.