ΕΛΤΑ Ηλιούπολης: Από τους 24 ταχυδρόμους έμειναν 8




Ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης γίνεται συχνά αποδέκτης διαμαρτυριών κατοίκων της πόλης, για καθυστερήσεις στην αλληλογραφία τους και παρά το γεγονός ότι θεσμικά δεν εμπλέκεται, επισκέφτηκε το γραφείο διανομής στην οδό Ναυαρίνου 32 και διαπίστωσε προσωπικά την επικρατούσα κατάσταση.
Η επιχείρηση «αναδιοργάνωσης» των ΕΛΤΑ, έχει οδηγήσει σταθερά τα τελευταία χρόνια στην τραγική αυτή κατάσταση, αφού με την σταδιακή απομάκρυνση υπαλλήλων, από τους 24 διανομείς που υπήρχαν, έχουν απομείνει σήμερα μόλις 8, μέσης ηλικίας 55 ετών, που είναι ανθρωπίνως αδύνατο να εξυπηρετήσουν σωστά και έγκαιρα την πόλη.
Ο ηλεκτρονικός και μηχανολογικός εξοπλισμός των ΕΛΤΑ είναι ξεπερασμένος, οι ταχυμεταφορές λειτουργούν με παμπάλαια δίκυκλα και μόνο οι υπάλληλοι με την προσωπική τους προσπάθεια κρατούν ακόμη όρθια την υπηρεσία.
Με τον νέο νόμο κάθε ταχυδρόμος ανέλαβε επιπλέον άλλους 3 τομείς, με αποτέλεσμα να περνά από τις γειτονιές κάθε 20 ημέρες και να παραδίδει την επί ημέρες συσσωρευμένη αλληλογραφία. Ο πολίτης παραλαμβάνει ληγμένους λογαριασμούς, αδίκως χρεώνεται με προσαυξήσεις και έχει ανυπολόγιστες επιπτώσεις από καθυστέρηση επίσημων εγγράφων, πιστωτικών καρτών κλπ.
Με την πρόσφατη εθελουσία, αποχωρούν οι 5 από τους 8 διανομείς, ενώ η αναγγελθείσα «ενίσχυση» με χαμηλόμισθους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους ή συμβασιούχους 8 μηνών, δεν μπορεί να αποκαταστήσει έστω την στοιχειώδη λειτουργία των ΕΛΤΑ.
Η ψηφιοποίηση δεν δικαιολογεί την συρρίκνωση των ΕΛΤΑ, αφού καθημερινά καταφθάνουν στην Ηλιούπολη χιλιάδες φάκελοι, συστημένα, λογαριασμοί και μικροδέματα.
Είναι προφανής η απαξίωση των ΕΛΤΑ για την ανάθεση των υπηρεσιών τους στην ιδιωτική πρωτοβουλία, δηλαδή πρόκειται για ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ και όχι αναδιοργάνωση, που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από κανέναν.
Η δημοτική αρχή αντιδρά μαζί με τους πολίτες, για να σταματήσουν αυτές οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις και θα φέρει το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου θα κληθούν να τοποθετηθούν υπηρεσιακοί παράγοντες των ΕΛΤΑ και εκπρόσωποι των εργαζομένων, ώστε να ληφθεί μια ισχυρή και ενωτική απόφαση, για να τεθεί φραγμός στην καταστροφική αυτή πολιτική.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.