Ρέμα Ευρυάλης: Σωρεία περιβαλλοντικών και πολεοδομικών παρανομιών, του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης




Σωρεία περιβαλλοντικών και πολεοδομικών παρανομιών διαπίστωσαν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, στην χωματερή που δημιούργησε ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, πάνω στο ρέμα της Ευρυάλης.

Ύστερα από καταγγελίες τις δημοτικής αρχής Γλυφάδας και κατοίκων της περιοχής για τις παράνομες εργασίες που γίνονται εδώ και μέρες στο ευαίσθητο φυσικό περιβάλλον, στα σύνορα των δύο δήμων, οι επιθεωρητές από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πήγαν και έκαναν αυτοψία.

Διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει άδεια, ούτε για την τσιμεντένια πλατφόρμα που έφτιαξαν πάνω στο ρέμα, αλλά ούτε για τις εργασίες που γίνονται εκεί.

Ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τους νόμους, έχει μετατρέψει το ρέμα σε παράνομη χωματερή και έχει στήσει ένα μηχάνημα που τεμαχίζει κλαδιά, αγνοώντας ακόμη και τους κινδύνους για τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί, αφού δεν τηρούνται μέτρα ασφαλείας. Αν συμβεί κάποιο ατύχημα με τα κλαδιά που τεμαχίζονται στο μηχάνημα, ποιος θα φέρει την ευθύνη; Για το τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα με απρόβλεπτες επιπτώσεις (η περίπτωση της Μάνδρας το απέδειξε με τον πλέον τραγικό τρόπο), αναμένονται σύντομα σοβαρές εξελίξεις.



ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.