“Κόντυνε” τους δημοκρατικούς πολίτες ο δήμαρχος Ν.Σμύρνης αλλά του γύρισε μπούμερανγκ
Eίναι δυνατόν ο δήμαρχος μιας πόλης να μην έχει πλήρη εικόνα για τα περιστατικά βίας αστυνομικών σε βάρος πολιτών στην πόλη του και να εκδίδει μια μεσοβέζικη ανακοίνωση, ρίχνοντας το βάρος και στην αστυνομία και στους πολίτες; Aυτό έκανε ο δήμαρχος της Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης, αλλά όταν κατάλαβε αργά πια, ότι ήταν τραγικό λάθος η τοποθέτηση του δήμου, “το γύρισε στο καλαματιανό”. Να λάβουν υπόψη τους ότι αυτές οι εικόνες θα συνοδεύουν για πάντα τη δημοτική αρχή. Δεν θα ξεχαστούν ποτέ!!! Όταν έπρεπε να μπουν μπροστά κρύφτηκαν πίσω από τις λέξεις. Το έργο το είχαν δει από τις απανωτές καταγγελίες για τσαμπουκαλίδικες εισβολές της ΔΙΑΣ στο Άλσος Νέας Σμύρνης. Η βεντέτα φούντωνε από καιρό και κάποιοι κοιμόντουσαν…

Η πρώτη ανακοίνωση του Δήμου Νέας Σμύρνης

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ Η ΒΙΑ ΑΠ’ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ

Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται.Οι εικόνες που είδαμε σήμερα στην Πλατεία δεν τιμούν ούτε την πόλη μας, ούτε τους πολίτες, ούτε την Αστυνομία. Είναι δύσκολο να τηρούνται τα μέτρα, αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Αντιλαμβανόμαστε ότι τα μέτρα έχουν κουράσει τον καθένα. Η συνύπαρξη στον δημόσιο χώρο είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες αλλά και οι κανόνες δημόσιας υγείας πρέπει να τηρούνται από όλους για να διασφαλίσουμε το υπέρτατο αγαθό της ζωής. Η υπομονή όλων μας δοκιμάζεται καθημερινά, κοινός στόχος να ξεπεράσουμε την πανδημία με τις λιγότερες απώλειες.H νέα ανακοίνωση μετά το κράξιμο από χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες, όταν κατάλαβαν τι πραγματικά συνέβη:

“Οι χτεσινές σκηνές υπέρμετρης αστυνομικής βίας και η κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μια Κυριακή μεσημέρι, μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών, είναι ένα τραύμα στην ψυχή της Νέας Σμύρνης.
Ζήτησα ενημέρωση από τα αρμόδια όργανα για τα γεγονότα. Στην τρέχουσα πολύ δύσκολη συγκυρία, η τήρηση των μέτρων δημόσιας υγείας είναι πολύ σημαντική, αλλά πρέπει να επιδιώκεται και να επιτυγχάνεται μέσα σε ένα κλίμα ομόνοιας και δικαιοσύνης.
Η επιβολή, και μάλιστα με τέτοιο βίαιο τρόπο, δημιουργεί ανεπανόρθωτη βλάβη στην κοινωνική μας συνοχή, που θα μας ακολουθεί ακόμη και μετά το τέλος της πανδημίας.
Αυτό δεν θα το επιτρέψω για την πόλη μας, την πόλη της προσφυγιάς και της δημοκρατίας”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.