Kαλό ταξίδι στον άρχοντα της Βουλιαγμένης




Ο άρχοντας της Βουλιαγμένης αναπαύεται από σήμερα πλήρης ημερών. Ο αείμνηστος Παύλος Ζάγουρας αφού παντρεύτηκε την αγαπημένη συγχωριανή του γυναίκα Χριστίνα ήρθε το 1958 και εγκαταστάθηκε στο τότε μικρό χωριουδάκι στην Βουλιαγμένη. Ελάχιστοι οι κάτοικοι τότε. Η Βουλιαγμένη τότε ήταν αγαπημένος εκδρομικός προορισμός των Αθηναίων και φάνταζε πολύ μακριά. Εκεί λοιπόν το 1958 στην σημερινή θέση Λαιμός Βουλιαγμένης ανέλαβε την διαχείριση και μετά το έκανε δικό του, το μοναδικό βενζινάδικο που υπήρχε από την Γλυφάδα και κάτω, ήταν της τότε εταιρείας FINA μετέπειτα BPΣκληρή δαυλιά μαζί με την σύζυγο του Χριστίνα, με οξυδερκές μυαλό, κατάφερε και έφτιαξε 7 βενζινάδικα σε όλη την Αθήνα. Το καμάρι του ήταν το πρατήριο της Βουλιαγμένης.

Το μεγαλείο της ψυχής του τεράστιο. Μεγάλωσαν πολλές οικογένειες που δούλευαν μαζί του. Η φιλανθρωπία του κρυφή αλλά μεγάλη. Απλός και καταδεκτικός, μιλούσε σε κάθε άνθρωπο είτε τον ήξερε είτε όχι.

Διατέλεσε 25 χρόνια πρώτος κοινοτικός σύμβουλος της τότε κοινότητας Βουλιαγμένης. Κοντραριζόταν πάντα από την θέση του συμβούλου για τα συμφέροντα της Βουλιαγμένης. Καρπός του γάμου του είναι ο φίλος Δημήτρης Ζάγουρας . Από τον γιο του Δημήτρη , απέκτησε την λατρεμένη εγγονή του Χριστίνα Ζάγουρα του Δημήτρη και της Τζένης, σημερινή ιδιοκτήτρια του πρατηρίου καυσίμων BP στον Λαιμό Βουλιαγμένης. Οι παλαιοί Βουλιαγμενιώτες τον λάτρευαν. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στην σύζυγο του, στον γιό του αλλά και στην εγγονή του. Tassos MichalisKAVOURI VOULIAGMENI Καβούρι



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.