H διαδικτυακή εκδήλωση των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος» με θέμα: «Δραστηριότητες και παιχνίδια με τον παππού και τη γιαγιά»




Στις 24 Μαρτίου 2021 οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος» ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης και η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, συνδιοργάνωσαν διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο
«Δραστηριότητες και παιχνίδια με τον παππού και τη γιαγιά» με Εισηγητή τον Ψυχολόγο & Υποδιευθυντή των Μ. Φ.Η. «Άκτιος» Στάθη Τρυφωνόπουλο, MSc – Phychology and Health.

Χαιρετισμό απηύθυνε o Βοηθός του Προέδρου & Διευθύνοντα Συμβούλου των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος», Ψυχολόγου – Δρ Γεροντολογίας, Δρ. Κωστή Προύσκα, κύριος Μιχαήλ Γκουντούμας. 
Στον πρόλογο του ο κύριος Μιχαήλ Γκουντούμας ευχαρίστησε για τη συνεισφορά τους στο σεμινάριο τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης και την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών για τη συνδιοργάνωση. Επίσης ευχήθηκε για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Στο τέλος  του χαιρετισμού του ανέφερε μερικά βιογραφικά στοιχεία του Εισηγητή Στάθη Τρυφωνόπουλου Ψυχολόγου και Υποδιευθυντή των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος»

Στην εισήγηση του ο Στάθης Τρυφωνόπουλος επεσήμανε πως οι από κοινού δραστηριότητες με τους ανθρώπους τρίτης ηλικίας είναι σημαντικές, διότι προσφέρουν ευχαρίστηση και σύσφιξη των δεσμών. Ακόμη ανέφερε παραδείγματα ομαδικής δράσης που μπορούν να απασχοληθούν και οι δύο πλευρές. Επίσης έδωσε στοιχεία ερευνών που φανερώνουν πως οι διαγενεακές δράσεις είναι ευεργετικές και επιδρούν θετικά σε όλα τα μέλη και προσφέρουν ανακούφιση. Στο τέλος έκλεισε την εισήγηση του με πρακτικές συμβουλές ειδικά για τις προαναφερόμενες δράσεις. Έπειτα δέχθηκε ερωτήσεις με ενδιαφέρον που είχαν μία διαφορετική οπτική από τους 260 και πλέον συμμετέχοντες.

Κλείνοντας ο κύριος Στάθης Τρυφωνόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης και την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών για την συνδιοργάνωση και τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους.
Περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια του Άκτιου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Άκτιου www.aktios.gr, καθώς και στη σελίδα του Άκτιου στο facebook.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.