“Φορέας για το Ελληνικό”: Παραιτήσεις, αντικαταστάσεις, ανακλήσεις πράξεων και έργο μηδέν




Τι συμβαίνει στον Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων χώρων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά; Παραιτήσεις, αντικαταστάσεις, ανακλήσεις πράξεων, αλλά έργο μέχρι τώρα μηδέν…

Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε στο πρόγραμμα Διαύγεια, παραιτήθηκε από τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Γεώργιος Πετράς και τη θέση του καταλαμβάνει ο δημοτικός σύμβουλος, Φώτης Ιασωνίδης. Οι λόγοι που οδήγησαν τον κ.Πετρά σε παραίτηση δεν έχουν γίνει γνωστοί, τουλάχιστον επίσημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν κάποια κωλύματα που δεν επέτρεπαν την παραμονή του στο ΔΣ του Φορέα που δημιουργήθηκε για να διαχειρίζεται τα σκουπίδια και τον φωτισμό. Με άλλη απόφαση, πριν από ένα μήνα, ανακαλείται η προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης του γενικού διευθυντή στον Φορέα.

Οι δήμοι Αλίμου και Γλυφάδας έχουν ήδη αποχωρήσει από τον Φορέα.

“Ο Φορέας ξεκίνησε άσχημα και συνεχίζει χειρότερα. Πρόκειται περί εκτρωματικού νομικού μορφώματος. Αφαιρεί από την αυτοδιοίκηση αρμοδιότητες και τις περνάει στο υπουργείο. Συμμετέχουμε τυπικά αλλά ουσιαστικά δεν ακουγόμαστε. Ήδη ο Φορέας έχει στραφεί δικαστικά κατά του δήμου Αλίμου” είχε δηλώσει ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Γλυφάδας όπου ψηφίστηκε ομόφωνα η αποχώρηση του δήμου.



Οι δήμοι Αλίμου και Γλυφάδας, έχουν συστήσει τον «Σύνδεσμο Δήμων Μητροπολιτικού Πόλου” που θα μπορεί να αντλεί κονδύλια από το ΕΣΠΑ για να γίνουν στον χώρο της επένδυσης στο Ελληνικό, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, προς όφελος των κατοίκων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.