Η Bridgestone παρουσίασε το Potenza Sport το νέο ελαστικό επιδόσεων
Σε μια διαδικτυακή παρουσίαση με ξεναγό τον πρώην οδηγό της Formula 1, Stefano Modena, η  Bridgestone παρουσίασε το νέο Potenza Sport, ένα ελαστικό επιδόσεων που θα χρησιμοποιήσει η Maserati η οποία επιστρέφει στους αγώνες των  supercars.

Όπως είπαν οι ειδικοί της Bridgestone τα ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά Potenza ενισχύουν τη συμπεριφορά του οχήματος,  τον έλεγχο και τη δυναμική οδήγηση για τη μεγιστοποίηση της συνολικής απόδοσης του σούπερ σπορ αυτοκινήτου. Δεν είναι τυχαίο ότι η Maserati εμπιστεύτηκε για την MC20, τον συγκεκριμένο τύπο ελαστικών της Bridgestone.Τα Potenza δοκιμάστηκαν εξαντλητικά στην πίστα με την νέα MC20 της Maserati. Και ανταποκρίθηκαν καλύτερα από κάθε άλλη μάρκα η τύπο ελαστικών. Η Bridgestone έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο τις ήδη υψηλές επιδόσεις  της  MC20 με τα ειδικά ελαστικά Potenza, τα οποία διαθέτουν ασύμμετρο σχεδιασμό πέλματος για βελτιωμένη απόκριση διεύθυνσης και σταθερότητα στις στροφές, μια νέα αναπτυγμένη σύνθεση γόμας που βελτιώνει το κράτημα και μια εσωτερική δομή στεφάνης που κατανέμει την πίεση του αποτυπώματος ομοιόμορφα κατά τη στροφή. Συνδυασμένα, αυτά τα στοιχεία παρέχουν ένα ελαστικό υψηλής απόδοσης για βέλτιστο συνδυασμό ελέγχου, ταχύτητας και σταθερότητας που ενισχύει τη συνολική απόδοση του supercar.

Για την ανάπτυξη και τελειοποίηση του νέου ελαστικού ρωτήθηκαν 3.800 οδηγοί από 9 χώρες. Δοκιμάστηκαν από τον οργανισμό TUV SUD, έναν από τους πιο αναγνωρισμένους, ανεξάρτητους οργανισμούς δοκιμών αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Το αποτέλεσμα των δοκιμών απέδειξε ότι  το Potenza Sport επιτυγχάνει πολύ υψηλές επιδόσεις, σε στεγνό φρενάρισμα,  σταθερότητα στις στροφές και σε ευθεία όπως και σε βρεγμένα οδοστρώματα.Οι  δυνατότητες του ελαστικού τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο οδόστρωμα συνοδεύονται με μεγαλύτερη χιλιομετρική απόδοση σε σχέση με τον προκάτοχό του, το Potenza S001.

Η μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ Bridgestone και Maserati έχει ρίζες στην ιστορία των αγώνων αυτοκινήτων. Τα ελαστικά Potenza της Bridgestone γεννήθηκαν λόγω της μακρόχρονης εμπλοκής της με τους αγώνες Formula 1, ενώ η MC20 σηματοδοτεί επιστροφή της Maserati στις αγωνιστικές της ρίζες. Η επίτευξη απίστευτων αποτελεσμάτων τόσο εντός όσο και εκτός πίστας αποτελεί μέρος του πρωτοποριακού DNA και των δύο εταιρειών.

Τόσο η Bridgestone όσο και η Maserati χρησιμοποίησαν εσωτερικά κέντρα Ε & Α και πρωτοποριακή τεχνολογία εικονικής ανάπτυξης για να αναπτύξουν και να δοκιμάσουν τη νέα MC20 καθώς και τα ειδικά ελαστικά της. Μέσω της αποκλειστικής τεχνολογίας εικονικών μοντέλων ελαστικών, η Bridgestone μείωσε επίσης τη διάρκεια της διαδικασίας ανάπτυξης, περιορίζοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, χρησιμοποιώντας λιγότερους πόρους και μειώνοντας τον χρόνο του έργου στην αγορά. Αυτό συνέβαλε σε μια πιο αποτελεσματική διαδικασία, με τον σχεδιασμό της MC20 να παράγεται σε περίπου 24 μήνες. Και για τους δύο ηγέτες της βιομηχανίας, η ενσωμάτωση καινοτόμων, βιώσιμων τεχνολογιών αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, με μια ηλεκτρική παραλλαγή της MC20 να σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στο εγγύς μέλλον.

Ο Steven De Bock, VP Consumer Replacement και OE στη Bridgestone EMIA δήλωσε: «Αυτά τα ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά Potenza, που είναι πλήρως ανεπτυγμένα, δοκιμασμένα και κατασκευασμένα στην Ευρώπη, έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στις υψηλές απαιτήσεις της Maserati. Συνεργαζόμενοι για άλλη μια φορά με τη Maserati, αναπτύξαμε ένα ειδικά κατασκευασμένο ελαστικό Potenza που επιτρέπει στην MC20 της Maserati να προσφέρει την ισχύ, τον έλεγχο και τις σπορ δυνατότητες της “.

“Η MC20 είναι το πλέον πρόσφατο κεφάλαιο στην καινοτόμο σχέση μεταξύ Bridgestone και Maserati. Και οι δύο μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για την καινοτομία και την αριστεία και θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας προϊόντα υψηλής ποιότητας για εξαιρετικά αποτελέσματα. Και τα δύο έχουν σχεδιαστεί στην Ιταλία, η νέα Maserati MC20 και τα κατά παραγγελία ελαστικά Bridgestone Potenza ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους. Η Bridgestone δημιούργησε ένα σπορ ελαστικό ικανό να υποστηρίζει και να ενισχύει την απίστευτη απόδοση της MC20 », δήλωσε ο Federico Landini, Maserati Vehicle Line Executive sports cars.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.