Στον Άλιμο, εν μέσω πανδημίας, ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής ανάπλασης (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Στον δήμο Αλίμου, εν μέσω πανδημίας πραγματοποιείται ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής ανάπλασης στην Αττική. Η αναβάθμιση της πλατείας Καραϊσκάκη, στο Άνω Καλαμάκι.

Ένα έργο πνοής που θα κάνει περήφανους τους κατοίκους της πόλης, ένα σημείο αναφοράς για όλες τις ηλικίες. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, ο οποίος παρακολουθεί καθημερινά την εξέλιξη των εργασιών, η ανάπλαση της περιοχής θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του Ιανουαρίου.

“Έχει αρχίσει πλέον και παίρνει μορφή το έργο της ανάπλασης της πλατείας Καραϊσκάκη και της ευρύτερης περιοχής, εδώ στο Άνω Καλαμάκι” είπε στο Notia.gr, ο δήμαρχος.

“Είναι μια ανάπλαση εκτεταμένη σε μία μεγάλη επιφάνεια, περιλαμβάνει πάρα πολλές παρεμβάσεις:



Το μεγάλωμα και των αναβάθμιση της παιδικής χαράς

Τη δημιουργία χώρου για τις εκδηλώσεις των παιδιών τα Χριστούγεννα και τις Απόκριες, στο χωριό που υπήρχε δημιουργείται μια δομή με καλύτερη και ασφαλή περίφραξη

Φύτευση περισσότερων από 6.000 θάμνων, φυτών και δέντρων

Δημιουργία υπόγειου δικτύου ποτίσματος που θα παίρνει νερό από τη γεώτρηση για να ποτίζεται το πράσινο

Τοποθέτηση νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού

Νέες πλακοστρώσεις

Δημιουργία διαδρόμων περιπάτου

Αναβάθμιση του ανοιχτού θεάτρου “Μαίρη Αρώνη”

Γενικότερα έχουμε μια συνολική ανακαίνιση της περιοχής με στόχο να γίνει πιο φιλική και χρηστική για τους πολίτες, πιο πράσινη και πιο όμορφη. Να τη χαίρονται όλες οι ηλικίες. Να μπορούν όλοι να έρχονται και να απολαμβάνουν τον περίπατό τους. Να γίνει ένας χώρος συνάντησης των κατοίκων, ένα σημείο αναφοράς για όλο τον δήμο μας.

Προχωράμε και νομίζω ότι το αργότερο στο τέλος του Γενάρη θα έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις και πλέον όλοι θα μπορούν να καταλάβουν και να καμαρώνουν την καινούρια μορφή που θα έχει η πλατεία Καραϊσκάκη, η γνωστή “Κλούβα”.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Στον Άλιμο, εν μέσω πανδημίας, ένα από τα μεγαλύτερα έργα αστικής ανάπλασης (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)

  • 02/03/2021 at 1:17 μμ
    Permalink

    Ωραία και μπράβο σας.

    Αλλά κάντε και μια βόλτα στην άλλη όχθη, στην έρμη Πυθαγόρα (σύνορα με Παλαιό Φάληρο) που στο τέλος θα μας φάνε οι λακούβες! Μα είναι άσφαλτος αυτή, σε έναν κατά τα άλλα υπέροχο δρόμο, σε μια πανέμορφη γειτονιά, όπου εκτός από αυτοκίνητα κυκλοφορούν πολλοί πεζοί με σκυλιά και παιδιά;

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.