Έτσι θα είναι το νέο ειδικό δημοτικό και νηπιαγωγείο Γλυφάδας (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Τις μακέτες του νέο ειδικού δημοτικού και νηπιαγωγείου Γλυφάδας, που πρόκειται να κατασκευαστεί στον χώρο του παλιού εγκαταλελειμμένου 18ου δημοτικού σχολείου (Βέμπο & Λόντου), παρουσίασε συγκινησιακά φορτισμένος, ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα στεγάσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από όλη την Αττική. Δείτε την ανάρτηση του Γιώργου Παπανικολάου:

“Συγχωρέστε μου τη συγκινησιακή φόρτιση της ανάρτησης αυτής: Είναι ένα θέμα που από την αρχή δεν μπορέσαμε να το δούμε ψυχρά, σαν ένα ακόμα έργο υποδομών.

Είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα που υλοποιούμε στη θητεία μας: Το πρώτο – και αληθινά ξεχωριστό – ειδικό σχολείο στη Γλυφάδα μας. Ένα έργο που μπορεί να αλλάξει τις ζωές πολλών συνανθρώπων μας προς το καλύτερο, με τον μοναδικό ασφαλή δρόμο που υπάρχει, την παιδεία.Τι είναι αυτό το σχολείο; Ένα σχολείο που θα στεγάσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από όλη την Αττική. Που θα δώσει μια τεράστια ανάσα στις οικογένειές τους.

Που θα αποδείξει στην πράξη ότι δεν υπάρχουν παιδιά δύο ταχυτήτων. Όλοι δικαιούνται ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση! Πιστεύουμε βαθιά ότι το νέο ειδικό δημοτικό και νηπιαγωγείο Γλυφάδας, ένα κομψοτέχνημα από τον αρχιτέκτονα Κωνσταντίνο Λαμπρινόπουλο και την ομάδα του KLab, θα αλλάξει συνολικά τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την ειδική αγωγή και εκπαίδευση στη χώρα μας

Ο χώρος έχει βρεθεί, στο παλιό εγκαταλελειμμένο 18ο δημοτικό σχολείο (Βέμπο & Λόντου) που θα το γκρεμίσουμε. Η οικοδομική άδεια για τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις δρομολογείται. Η έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας έχει δοθεί και έχει εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ.

Η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί, σε μεγάλο βαθμό από την Περιφέρεια Αττικής. Το δε αμφιθέατρο περίπου 400 θέσεων που βλέπετε στη μακέτα, θα καλύψει και πολιτιστικές και άλλες ανάγκες της πόλης μας.

Το πρώτο ειδικό σχολείο στη Γλυφάδα δεν είναι πια ένα όνειρο, είναι ένα έργο σε πλήρη εξέλιξη. Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια πόσο υπερήφανοι είμαστε για αυτό”.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Έτσι θα είναι το νέο ειδικό δημοτικό και νηπιαγωγείο Γλυφάδας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

  • 14/01/2021 at 10:13 μμ
    Permalink

    Συγχαρητήρια για το έργο με το σχολείο. Το πάρκο απέναντι από την Ευδαπ στην Παπανδρέου γιατί παραμένει έτσι; εγκαταλελειμενο,μέσα στην βρώμα, με κίνδυνο μολυνσεων. Το υγειονομικό υπάρχει;

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.