Πράσινο φως για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Άνω Γλυφάδας




Άλλο ένα μείζον πρόβλημα δεκαετιών επιλύεται. Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Άνω Γλυφάδας γίνεται πραγματικότητα. Ανακοινώνοντας το σπουδαίο νέο της επιτυχούς ολοκλήρωσης του διεθνούς διαγωνισμού, που ανάβει το πράσινο φως για την έναρξη του έργου, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου αναφέρει:

“Όλοι γνωρίζουμε ότι στις μεγάλες βροχές, δύο δρόμοι της Γλυφάδας μας, η Αιγύπτου και η Αρχιπελάγους, υπερχειλίζουν πολύ γρήγορα και δημιουργούν κινδύνους για πεζούς και οδηγούς. Επιτέλους, μετά από αρκετές αντιξοότητες, η τελευταία μεγάλη εκκρεμότητα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Άνω Γλυφάδας κλείνει! Με μεγάλη χαρά ενημερώνουμε ότι ο διεθνής διαγωνισμός για το σπουδαίο αντιπλημμυρικό έργο στην Τερψιθέα ολοκληρώθηκε με επιτυχία και το έργο που θα δώσει λύση σε ένα μείζον πρόβλημα για την Τερψιθέα σύντομα ξεκινά.

Σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, που χρηματοδοτεί το έργο, ξεκινούν οι εργασίες σε Αρχιπελάγους και Αιγύπτου και – όπως βλέπετε στο χάρτη με τη μπλε διαγράμμιση – στους κάθετους δρόμους, δίνοντας τέλος στο επικίνδυνο φαινόμενο της υπερχείλισης των υδάτων σε έντονες βροχές ή καταιγίδες. Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Δήμητρα Νάνου για την πολύ καλή συνεργασία.

Όλοι μαζί θα δώσουμε τεράστια σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια, ώστε να διασφαλίσουμε ότι το έργο θα εκτελεστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για την πλήρη θωράκιση της Τερψιθέας και την ασφάλεια όλων μας. Αμέσως μετά τα σκαψίματα και την τοποθέτηση των αγωγών, θα ακολουθήσει φυσικά νέα ασφαλτόστρωση από τον Δήμο μας στο σύνολο του οδοστρώματος και ανακατασκευή των πεζοδρομίων όπου χρειάζεται.



Ασφαλώς περαιτέρω παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική προστασία σε άλλα συγκεκριμένα σημεία της πόλης μας ήδη έχουν μελετηθεί και προχωράμε πολύ σύντομα στους σχετικούς διαγωνισμούς. Θα επανέλθω πολύ σύντομα και για αυτά. Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.