Γλυφάδα: Πάει για Βουλή ο Παπανικολάου;




Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εν όψει των επόμενων αυτοδιοικητικών και εθνικών εκλογών αποκτά ο δήμος Γλυφάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα του e-ota.gr που ανήκει στον όμιλο των Παραπολιτικών.

Σχεδόν την επομένη των δημοτικών εκλογών του 2019, όπου ο νυν δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου επικράτησε με το «σταλινικό» 79,01%, ξεκίνησε η φημολογία για το πολιτικό μέλλον του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του e-ota.gr , o Γιώργος Παπανικολάου είναι έτοιμος για τη μετάβαση στην κεντρική πολιτική σκηνή, διεκδικώντας μια βουλευτική έδρα στον Νότιο Τομέα της Αθήνας.

Μάλιστα οι φήμες για μεταπήδησή του στη δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση έχουν εξασθενήσει πλήρως, με την υποψηφιότητά στις βουλευτικές εκλογές να θεωρείται σχεδόν δεδομένη.



Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι ο επί δύο θητείες «παντοδύναμος» δήμαρχος Γλυφάδας αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο των «γαλάζιων» βουλευτών, ειδικά της νέας γενιάς, στην εν λόγω περιφέρεια, καθώς η εκλογή του στις πρώτες θέσεις θεωρείται σχεδόν βέβαιη.

Στο στρατόπεδο του δήμου Γλυφάδας από την άλλη πλευρά επικρατεί αναβρασμός στον ορίζοντα των σημαντικών ανακατατάξεων που θα ακολουθήσουν μετά τη μετακόμιση Παπανικολάου στο Κοινοβούλιο.

Άλλωστε, το έργο του Παπανικολάου στον δημαρχιακό θώκο της Γλυφάδας από την πρώτη εκλογή του 2014 μέχρι και σήμερα αφήνει «μαγαζί γωνία», γεγονός που απαιτεί πολλή προσοχή στην επιλογή του συνεχιστή του.

Συνεπώς, σε έναν δήμο όπου η αντιπολίτευση έχει εξαφανιστεί (η παράταξη Παπανικολάου έχει 32 σε σύνολο 41 δημοτικών συμβούλων), ο διάδοχος του νυν δημάρχου ξεκινά την πορεία του στις δημοτικές εκλογές με τις καλύτερες προοπτικές.

Σύμφωνα με πηγές του e-ota.gr, η ομάδα του δημάρχου Γλυφάδας έχει ξεκινήσει να βολιδοσκοπεί πρόσωπα για το δαχτυλίδι της διαδοχής, ωστόσο αποτελεί κοινή παραδοχή στο περιβάλλον του δημάρχου ότι θα πρέπει να είναι ένα φρέσκο πρόσωπο με συνεπή πορεία στον επαγγελματικό στίβο αλλά και εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση.

Μέχρι στιγμής ένα πρόσωπο που ακούγεται έντονα και φαίνεται να συγκεντρώνει τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι ο ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, ο 34χρονος δικηγόρος Χρήστος Θεοδωρόπουλος.

Ο γιος του αείμνηστου δημάρχου Γλυφάδας Γιάννη Θεοδωρόπουλου, βρίσκεται πολύ κοντά στη διαδοχή Παπανικολάου, ωστόσο όλα θα κριθούν από τις τελικές αποφάσεις και τα μελλοντικά σχέδια του νυν δημάρχου, Γιώργου Παπανικολάου.

Άλλο ένα πρόσωπο με ιδιαίτερη πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που συγκεντρώνει πιθανότητες είναι ο Αιμίλιος Βουγιουκλάκης. O πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, είναι σήμερα αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου «Ασκληπιείου» Βούλας και κατέχει ισχυρά ερείσματα στον δήμο των νοτίων προαστίων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.