Μεγάλη η συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Γλυφάδας




Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στο συνάνθρωπο έδειξαν για άλλη μια φορά σήμερα οι Γλυφαδιώτες, οι οποίοι προσήλθαν στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με το Ασκληπιείο Βούλας, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος, που λειτουργεί στον Δήμο εδώ και 6 χρόνια. Μια προσφορά ζωής, μοναδική και πολύτιμη, μια πράξη ανεκτίμητης αξίας.

«Είναι πολύ συγκινητικό ότι οι συμπολίτες μας επιδεικνύουν κάθε φορά μεγάλη προθυμία, ανταποκρίνονται με όλη τους την ψυχή στο κάλεσμά μας στη Γιορτή Ζωής και είμαστε πολύ περήφανοι γι αυτό. Μέσα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, συνεχίζουμε τη δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας, τηρώντας ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε να νιώθουμε όλοι ασφαλείς και να βγούμε δυνατοί από αυτή την περιπέτεια», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

«Στηρίζουμε την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, του Δημάρχου μας Γιώργου Παπανικολάου και της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένας Δεναξά, είμαστε παρόντες σε μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία, σε άλλη μια προσφορά ζωής», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Περικλής Δορκοφίκης. «Ευχαριστούμε από καρδιάς τους συμπολίτες μας, η ανταπόκρισή τους μας γεμίζει δύναμη και θέληση να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε ο ένας στον άλλο, δημιουργώντας μια ανθρώπινη αλυσίδα μέσα στην πανδημία», υπογράμμισε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Λένα Δεναξά, που είχε και τον συντονισμό της δράσης.

Η τράπεζα αίματος του Δήμου Γλυφάδας δημιουργήθηκε από τη δημοτική αρχή στις 3 Οκτωβρίου 2014 -κατά την έναρξη της πρώτης θητείας του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου- και έκτοτε καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών σε αίμα, με ιδιαίτερη μέριμνα σε επείγοντα περιστατικά ή σε περιστατικά που χρήζουν μεγάλης ποσότητας αίματος με προτεραιότητα στους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, νεφροπαθείς, αιμορροφιλικούς, άτομα χωρίς συγγενικό περιβάλλον και σε περιστατικά που αφορούν παιδιά έως 18 ετών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, απαιτούνται ετησίως 600.000 μονάδες για την κάλυψη των αναγκών όλης της χώρας. Μόνο το 40% αυτών καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες, γεγονός που καταδεικνύει την τεράστια αξία αυτής της προσφοράς.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.