Πως να ξεχωρίζετε το καλαμάρι από το θράψαλο (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Μεγάλη απάτη και αισχροκέρδεια στο εμπόριο θαλασσινών, όπου πουλάνε ΘΡΑΨΑΛΟ (εμπορική αξία 4 με 7 ευρώ το κιλό) για ΚΑΛΑΜΑΡΙ (εμπορική αξία 12 με 18 ευρώ το κιλό).

Δείχνω τις βασικές διαφορές να τις γνωρίζετε και να ενημερώσετε και τους υπόλοιπους συνανθρώπους μας.

Μια άλλη λοιπόν απάτη οπου γίνεται στο εμπόριο ειναι να πουλάνε για ΚΑΛΑΜΆΡΙ κατι που μοιάζει πολύ αλλά είναι πολυ κατώτερο ποιοτικά σε σάρκα και γεύση και λέγεται ΘΡΑΨΑΛΟ Το ΚΑΛΑΜΑΡΙ έχει επιστημονική ονομασία Loligo ανήκει στα μαλάκια και εχει τα χαρακτηριστικά των Κεφαλόποδων, και ανήκει στην οικογένεια των Μυοψίδων.

Το ΘΡΑΨΑΛΟ έχει επιστημονική ονομασία Todarodes sagittatus ανήκει στα μαλάκια, είναι Κεφαλόποδο της οικογένειας των Ομματοστρεφίδων.



Επαναλαμβάνω το ΚΑΛΑΜΑΡΙ είναι πολύ πιο ποιοτικό σε γεύση και κρέας από το ΘΡΑΨΑΛΟ και η τιμή του είναι 3 φορές μεγαλύτερη. Οι βασικές διαφορές τους είναι οι εξής

ΦΩΤΟ 1 – Το ΘΡΑΨΑΛΟ έχει 10 πλοκάμια τα οποία έχουν ΙΔΙΟ μήκος ΕΝΩ το ΚΑΛΑΜΑΡΙ έχει και αυτό συνολικά 10 πλοκάμια από τα οποία τα 8 έχουν ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ ενώ τα υπόλοιπα 2 οπού είναι και κεντρικά του έχουν τριπλάσιο μήκος από τα άλλα.

ΦΩΤΟ 2 – Στο ΚΑΛΑΜΑΡΙ το πτερύγιο του είναι μεγαλύτερο κατά μήκος του σώματός του σε σχέση με το ΘΡΑΨΑΛΟ.

ΦΩΤΟ 3 – Αριστερά ΘΡΑΨΑΛΟ δεξιά ΚΑΛΑΜΑΡΙ

Οι πληροφορίες αυτές είναι βασικές γνώσεις όπου διδαχτήκαμε από τους καθηγητές ιχθυολόγους και είναι υποχρέωση μας να τις μοιραζόμαστε με τους συνανθρώπους μας.Το φωτογραφικό υλικό το έχω δανειστεί από τους Θέμη Καρβέλα και Δημήτρη Σφαλτό όπου έχουν κανει μια καλή δουλειά και σε αυτό το λίνκ μπορείτε να δείτε και τις υπόλοιπες διαφορές ανάμεσα σε ΚΑΛΑΜΑΡΙ κ ΘΡΑΨΑΛΟ.https://www.carp-matchfishing.gr/…/263-eging-pos-tha… Προσοχή όταν σας το πουλάν η το σερβίρουν σε ροδέλες Μια ενημέρωση για να μη σας κοροιδεύουν κάποιοι που δε σέβονται ούτε το εμπόριο και το συνάνθρωπό τους με μοναδικό σκοπό την εξαπάτηση για το χρήμα. Πηγή: Λοβερδος Στελακατος Χρηστος

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.