Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλίμου στο πλευρό των εργαζομένων




Δείτε την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλίμου με αφορμή τον τραυματισμό μιας υπαλλήλου στην Καθαριότητα:

Καταγγέλλουμε το νέο εργατικό ατύχημα που συνέβη σε εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμου Αλίμου, η οποία έπεσε κατεβαίνοντας από το σκαλί του απορριμματοφόρου του Δήμου με αποτέλεσμα να σπάσει τον ώμο της.
Καλούμε επειγόντως τους αρμόδιους φορείς, το δήμο, την περιφέρεια, την κυβέρνηση, να αναλάβουν τις ευθύνες τους μπροστά στα επαναλαμβανόμενα εργατικά ατυχήματα.
Να αναλάβουν τις ευθύνες που έχουν να αντιμετωπίζουν την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων ως κόστος που δεν θέλουν να αναλάβουν, αφού στόχο έχουν να ενισχύουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Το εργατικό αυτό ατύχημα, όπως και τόσα άλλα σε εργαζόμενους των ΟΤΑ, -60 νεκροί τα τελευταία 5 χρόνια και αμέτρητοι τραυματίες- συνέβη μέσα σε συνθήκες εντατικοποίησης και σε συνθήκες όπου τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων είναι ελλιπή, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες της πανδημίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το Συνδικάτο ΟΤΑ καταγγέλλει ότι τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας για το 2020 δεν έχουν ακόμη δοθεί στους εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων και ειδικά άρβυλα.
Παράλληλα συνεχίζεται το καθεστώς να τοποθετούνται γυναίκες ως συνοδοί σε απορριμματοφόρα, παρόλο που επιβαρύνονται σωματικά πολλαπλάσια από τους άντρες συναδέλφους τους.
Προειδοποιούμε ότι αν συμβαίνουν τόσα εργατικά ατυχήματα τώρα, ας φανταστούμε τι θα συμβεί με την 10ωρη/ 6ήμερη εργασία που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλίμου βρίσκεται πάντα στο πλευρό των εργαζομένων, δίπλα στους αγώνες τους για την προστασία της υγείας, κόντρα στην εντατικοποίηση και στην αύξηση της εκμετάλλευσης. Ιδιαίτερα στηρίζουμε τις γυναίκες εργαζόμενες που υφίστανται πολλαπλά τις συνέπειες αυτής της πολιτικής.
Καλούμε τη δημοτική αρχή και όλους τους αρμόδιους να εξασφαλίσουν ό,τι είναι απαραίτητο στην εργαζόμενη και στην οικογένεια της.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.