Γλυφάδα: Ο Άγιος Βασίλης μοίρασε χαρά και πολλή αγάπη στα παιδιά (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Παραμονή Πρωτοχρονιάς ο Άγιος Βασίλης πήγε στη Γλυφάδα, με το σάκο του γεμάτο βιβλία και παιχνίδια, που μοίρασε σε δεκάδες παιδιά. Η ζεστή του αγκαλιά χώρεσε τους μικρούς αλλά και τους μεγαλύτερους φίλους του, που φωτογραφήθηκαν μαζί του και αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά

Στην επιβλητική του πολυθρόνα, υπό τους ήχους των χαρούμενων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών που ακούγονταν από τα ηχεία, έμεινε επί ώρες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, κλείνοντας με τον πιο αισιόδοξο τρόπο τον κύκλο διανομής προϊόντων στις αδύναμες οικογένειες και τους ωφελούμενους των κοινωνικών δομών του Δήμου Γλυφάδας. Έναν κύκλο, που ξεκίνησε φέτος δύο εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι με άνεση και να μη δημιουργηθεί συνωστισμός.

«Εύχομαι πρώτα από όλα να έχουμε υγεία. Έπειτα, να μην υπάρχει στο μέλλον ανάγκη για δημοτικές κοινωνικές δομές. Να μην υπάρχει δηλαδή κανένας συνάνθρωπός μας που δυσκολεύεται να τα φέρει εις πέρας, να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τον ίδιο και την οικογένειά του. Όσο όμως υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, εμείς θα είμαστε δίπλα τους. Θα κάνουμε κάθε χρονιά ακόμα πιο ισχυρό το δίχτυ προστασίας που έχουμε απλώσει για να στηρίξουμε κάθε κάτοικο της Γλυφάδας μας. Περισσότεροι από 2.000 πολίτες πλέον είναι εγγεγραμμένοι στις κοινωνικές μας δομές (κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο, κλπ.) και οι διανομές προϊόντων για τις ημέρες των εορτών ξεκίνησαν φέτος πολύ νωρίς για να αποφευχθεί τυχόν συνωστισμός.

Τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, προσφέραμε τα αγαθά αυτά είτε στο κοινωνικό παντοπωλείο κατόπιν ραντεβού είτε με κατ’ οίκον διανομή για τις ευπαθείς ομάδες. Ευχαριστώ θερμά την υπεύθυνη της δημοτικής μας αρχής Λένα Δεναξά για τον συντονισμό του εγχειρήματος και όλους τους εργαζομένους και τους εθελοντές μας, που φροντίζουν να λειτουργούν όλα στην εντέλεια και να μην λείψουν τα βασικά αγαθά από κανένα σπίτι της πόλης μας που υπάρχει ανάγκη.



Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους όσοι έκαναν δωρεές αυτή την περίοδο», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.
«Όσοι πιστεύουν στη μαγεία των Χριστουγέννων, ξέρουν ότι ο Άγιος Βασίλης έρχεται πάντα, ακόμη και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Έτσι και σήμερα ήταν εδώ, μαζί μας, για να μοιράσει δώρα και χαμόγελα στους μικρούς μας φίλους και να μεταφέρει αισιόδοξα μηνύματα σε όλο τον κόσμο. Ευχαριστούμε όλους όσοι κινητοποιήθηκαν -και ήταν πάρα πολλοί φέτος- για να γεμίσουν τα σπίτια της Γλυφάδας μας με χαρά τις άγιες αυτές μέρες», επεσήμανε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά, που συντόνισε τη δράση αυτή, με ευσυνειδησία και πολλή αγάπη. Καλή χρονιά σε όλους

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.