Υπερσύγχρονος εξοπλισμός στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο Επεμβατικής Καρδιολογίας του Metropolitan Hospital




Τον πλήρη εκσυγχρονισμό του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο Επεμβατικής Καρδιολογίας ολοκλήρωσε πρόσφατα το Metropolitan Hospital, μέλος του Ομίλου HHG, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για συνεχή βελτίωση των ιατρικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας που προσφέρει. Πρωτοπορώντας για άλλη μια φορά, το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Metropolitan Hospital χρησιμοποιεί εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που επιτρέπει ακριβέστερη απεικόνιση, μεγαλύτερες διαγνωστικές δυνατότητες και θεραπευτικές επιλογές σε συνδυασμό με χαμηλότερη δόση  ακτινοβολίας για ασθενείς και ιατρικό προσωπικό.

Το Εργαστήριο καλύπτει πλήρως όλες τις διαγνωστικές και θεραπευτικές ανάγκες και στελεχώνεται από ειδικά εκπαιδευμένους και καταξιωμένους επεμβατικούς καρδιολόγους, καθώς και από έμπειρο νοσηλευτικό και τεχνολογικό προσωπικό. Επίσης, εφαρμόζει όλες τις σύγχρονες τεχνικές και θεραπευτικά πρωτόκολλα, αντιμετωπίζει οποιεσδήποτε επιπλοκές και παρέχει πλήρη καρδιοχειρουργική κάλυψη των περιστατικών. Λειτουργεί σε 24ωρη βάση, 365 ημέρες το χρόνο, διαθέτει πιστοποίηση ISO και διακρίνεται διεθνώς για τα πολύ χαμηλά ποσοστά επιπλοκών.

Το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Metropolitan Hospital αποτελεί ένα από τα ελάχιστα κέντρα στην Ελλάδα με την ειδική πιστοποίηση από το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΣΥ (Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας) για την πραγματοποίηση διαδερμικής-διακαθετηριακής εμφύτευσης αορτικής βαλβίδας (TAVI) και διαδερμικής-διακαθετηριακής επιδιόρθωσης ανεπάρκειας της μιτροειδούς βαλβίδας με το σύστημα MitraClip.

Είναι από τα ελάχιστα εργαστήρια που είναι εξοπλισμένα (και έχουν τη δυνατότητα άμεσης εφαρμογής) με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες απεικόνισης και μελέτης της φυσιολογίας των στεφανιαίων αγγείων καθώς και επεμβατικών θεραπειών:



Οι διαγνωστικές και θεραπευτικές εξετάσεις/επεμβάσεις που πραγματοποιούνται στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο Επεμβατικής Καρδιολογίας του Metropolitan Hospital περιλαμβάνουν:

  • Άμεση αντιμετώπιση του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου και των επιπλοκών του
  • Διαδερμική-διακαθετηριακή εμφύτευση αορτικής βαλβίδας (TAVI) για την αντιμετώπιση ασθενών με βαριά στένωση της αορτικής βαλβίδας
  • Διαδερμική-διακαθετηριακή επιδιόρθωση ανεπάρκειας της μιτροειδούς βαλβίδας με το σύστημα MitraClip
  • Διαδερμική-διακαθετηριακή δακτυλιοπλαστική του μιτροειδικού δακτυλίου με το σύστημα Carillon σε ασθενείς με ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας
  • Απομόνωση-σύγκλειση ωτίου αριστερού κόλπου για πρόληψη των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή
  • Διαδερμική-διακαθετηριακή σύγκλειση ανοικτού ωοειδούς τρήματος (PFO) και μεσοκολπικής επικοινωνίας
  • Διαδερμική βαλβιδοπλαστική μιτροειδούς βαλβίδας (PMBV) σε ασθενείς με στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας
  • Διαδερμική σύγκλειση παραβαλβιδικών διαφυγών σε ασθενείς χειρουργημένους για βαλβιδοπάθειες
  • Διάνοιξη χρόνιων ολικών αποφράξεων των στεφανιαίων αρτηριών (CTO) με αγγειοπλαστική με ορθόδρομη και παλίνδρομη προσπέλαση
  • Αγγειοπλαστική έντονα ασβεστωμένων αθηρωματικών στενώσεων
  • Διαδερμική αντιμετώπιση υπερτροφικής μυοκαρδιοπάθειας με κατάλυση του μεσοκοιλιακού διαφράγματος με αιθανόλη (alcohol septal ablation)
  • Τοποθέτηση βηματοδότη χωρίς ηλεκτρόδια (leadless pacemaker)
  • Αντιμετώπιση της κολπικής μαρμαρυγής
  • Εμφύτευση απινιδωτή και επεμβάσεις κατάλυσης (ablation) για τη θεραπεία σύμπλοκων και επικίνδυνων καρδιακών αρρυθμιών
  • Θεραπεία επανασυγχρονισμού της καρδιάς
  • Διαδερμική συμπαθητική απονεύρωση νεφρικών αρτηριών (Renal sympathetic denervation) σε ασθενείς με ανθεκτική αρτηριακή υπέρταση.

Όμιλος HHG

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός όμιλος παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2018 και στο δυναμικό του περιλαμβάνει 6 κορυφαία θεραπευτήρια: το Υγεία, το Metropolitan Hospital, το Μητέρα, το Metropolitan General, το Λητώ και το Creta InterClinic, καθώς και  την εταιρεία Y-Logimed, με αντικείμενο την εμπορία ιατροτεχνολογικών προϊόντων, το Κέντρο Γενετικής και Γονιδιωματικής Α-Lab και την εταιρεία Business Care, που παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας και υγείας στην εργασία, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Οι πρότυπες νοσηλευτικές μονάδες και κέντρα του HHG προσφέρουν υψηλής ποιότητας και διεθνώς ανταγωνιστικές υπηρεσίες για κάθε θέμα υγείας από τη γέννηση έως την τρίτη ηλικία, 24 ώρες το 24ωρο και 365 ημέρες το χρόνο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.