Ο χάκερ των φτωχών
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Σωτήρης Σκουλούδης

«Ξεκίνησα να παίρνω χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς πριν από τρία χρόνια για να βοηθάω φτωχούς ανθρώπους ώστε να έχουν τα απαραίτητα, όπως φαγητό και ρουχισμό. Το έκανα καθαρά και μόνο για αυτόν τον λόγο, να βοηθώ και να βλέπω τους ανθρώπους χαρούμενους».


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
Με αυτά τα λόγια ξεκινά να περιγράφει τη δράση του στο zougla.gr ο 36χρονος πρώην ιερέας-χάκερ από τη βόρεια Ελλάδα, ο οποίος κατάφερε να «τρυπώσει» σε τραπεζικούς λογαριασμούς τράπεζας και να αποσπάσει χρηματικά ποσά προκειμένου να αγοράσει τροφή και είδη πρώτης ανάγκης για απόρους.

Ο κ. Γιάννης μίλησε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα μέσα από τη φυλακή και αναφέρθηκε στις σοβαρές κατηγορίες που αντιμετωπίζει, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να αποσπάσει χρήματα με σκοπό, όπως τονίζει, να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ο πρώην ιερέας έγινε αντιληπτός από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και συνελήφθη, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές και να αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απάτης, που μπορούν να του στοιχίσουν από πέντε έως 15 χρόνια στη φυλακή.

«Είχα βρει στο ίντερνετ μια ιστοσελίδα που σε μάθαινε πώς μπορείς να το κάνεις αυτό. Υπήρχε και site στο Google που είχε έτοιμους λογαριασμούς. Αυτό που έκανα ήταν να παίρνω τους λογαριασμούς τραπεζών και να κάνουμε αγορές. Δεν παίρναμε χρήματα στο χέρι, απλώς κάναμε online αγορές. Βγαίναμε στις 20:00 το βράδυ έξω και μοιράζαμε τρόφιμα σε αστέγους ή σε οικογένειες που είχαν πρόβλημα. Τους τα αφήναμε χωρίς να το ξέρουν. Συνήθως τρόφιμα και ρούχα. Και τα χρήματα που έβγαζα όταν δούλευα ως delivery πήγαιναν και αυτά εκεί» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ο κ. Γιάννης τονίζει πως δεν αποδέχεται όλες όσες του προσάπτουν. «Κατηγορούμαι και για άλλα αδικήματα που μου έχουν φορτώσει. Η αστυνομία βρήκε ότι υπήρχε εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ και εφορίας. Αυτό όμως δεν το έκανα ποτέ. Βρέθηκαν λέει μηνύματα και συνομιλίες. Είναι και άλλοι συγκατηγορούμενοι οι οποίοι λογικά το έχουν κάνει και έτσι έμπλεξα και εγώ. Εγώ μόνος μου έκανα ό,τι έκανα, δεν γνωρίζω τους συγκατηγορούμενούς μου. Ένας άνδρας και μία κοπέλα που ήταν μαζί μου στο συσσίτιο και στη φροντίδα των αστέγων, τους ξέρω, αλλά αυτοί δεν ήξεραν τι έκανα εγώ. Όμως η αστυνομία επέλεξε και τους έβαλε ως συνεργούς».

Όσον αφορά στις συνθήκες που αντιμετωπίζει μέσα στη φυλακή, ο πρώην ιερέας σημειώνει πως δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση και τονίζει πως ό,τι έκανε το έκανε για να βοηθήσει ανήμπορους ανθρώπους.

«Το έχω μετανιώσει απ’ τη μία, αλλά απ’ την άλλη δεν το μετανιώνω κιόλας, γιατί έκανα ανθρώπους χαρούμενους» καταλήγει. Δείτε τη συνέχεια του συγκλονιστικού ρεπορτάζ στο zougla.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.