1981: Οι Queen κι ο Maradona ανεβαίνουν μαζί στην σκηνή




Ο Freddie συναντά τον Diego σ’ ένα party στο Μπουένος Άιρες και τον προσκαλεί ν’ ανοίξει το τελευταίο τους live στην πρωτεύουσα – έχουν προηγηθεί άλλα τέσσερα κι οι Queen έχουν ήδη σπάσει το ρεκόρ Αργεντινής, με 300 χιλιάδες(!) θεατές στην πρώτη συναυλία.

⚽️ O Diego Maradona είναι το μεγάλο αστέρι της Μπόκα Τζούνιος.Ακόμα δεν ξέρει πως τον επόμενο χρόνο θα σπάσει τον ρεκόρ της ακριβότερη μεταγραφής της μέχρι τότε ιστορίας, πως θα βρεθεί στη Μπαρτσελόνα, για 7,6 εκατ. δολάρια.

⚽️ Ούτε στον Νότο της Ιταλίας, οι Ναπολιτάνοι φαντάζονται καν πως σε λίγα χρόνια θ’ αποκτήσουν έναν καινούργιο «αμαρτωλό Άγιο», τον Santo Diego.

Αλλά κι οι σελίδες της ιστορίας, για το Μουντιάλ του 1986, παραμένουν ακόμα άγραφες. Συντόμως θα έχουν τ’ όνομα Maradona δίπλα στη κορυφαία ποδοσφαιρική performance όλων των εποχών. 🎹



O Freddie Mercury είναι το μεγάλο αστέρι της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Ακόμα δεν ξέρει πως το Another One Bites the Dust- που είχε μόλις κυκλοφορήσει- θα μείνει για πάντα στην ιστορία, ούτε πως οι ομηρικοί καυγάδες με τον Bryan May στο studio, θα καταλαγιάσουν μπροστά στο άκουσμα της ασθένειάς του και θα οδηγήσουν τους QUEEN σε μερικά απ’ τα κορυφαία και πιο ώριμα κομμάτια της μυθικής τους καριέρας.

🎹 Αλλά κι οι σελίδες της ιστορίας για το LIVE AID του 1985 παραμένουν ακόμα άγραφες: Συντόμως θα έχουν τ’ όνομα Freddie Mercury δίπλα στη κορυφαία live performance όλων των εποχών.

ℹ 8 Μαρτίου του 1981. Estadio Jose Amalfitani. Μαζί στην σκηνή.Freddie και Diego.Μαζί και σε μια κοινή μοίρα.Εκείνη, που ενώνει όσους σπουδαίους βουτούν στη ζωή με ψυχή, σάρκα, πάθος και λάθη, και βγαίνουν από εκεί Αθάνατοι.

Πέτρος Κουμπλής | 12.00-15.00 🎧 | Red 96.3 * Ο Diego δέχτηκε μεγάλη επίθεση απ’ τα media της πατρίδας του για τις συγκεκριμένες φωτογραφίες με τους QUEEN (δες τις στα COMMENTS), όταν το 1982 ξεκίνησε ο πόλεμος των Φώκλαντς, μεταξύ Αργεντινής κι Αγγλίας. Δε μπορούσαν να του συγχωρέσουν πως φορούσε μπλούζα με τη σημαία του θανάσιμου εχθρού τους (για τον κίτρινο τύπο και τους λαϊκιστές πολιτικούς, το γεγονός πως οι φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί έναν χρόνο πριν την πολεμική σύγκρουση, ήταν σαφώς μια μικρή αδιάφορη λεπτομέρεια…).

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.