Δήμητρα Νάνου: Θα γίνει θεσμός η Ρεγκάτα Παραδοσιακών Ιστιοφόρων Σκαφών (VIDEO)




Για πρώτη φορά διοργανώθηκε στα νερά του Φαληρικού Όρμου η 1η Ρεγκάτα Παραδοσιακών Ιστιοφόρων Σκαφών «ΩΚΕΑΝΙΔΑ» που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός. Δείτε τι αναφέρει σχετικά η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Δήμητρα Νάνου:

Η ιστιοδρομία, που πραγματοποιήθηκε την 31.10 και 1.11.2020 από τον #Ναυταθλητικό Όμιλο78, τελούσε υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της #Περιφέρεια_Αττικής, την αιγίδα του #Υπουργείου_Ναυτιλίας_και_Νησιωτικής_Πολιτικής, καθώς και της #Ελληνική_Ιστιοπλοϊκή_Ομοσπονδία.

Ο αγώνας πλαισιώθηκε από σειρά υποστηρικτικών δράσεων, επικεντρωμένων κυρίως στην αγάπη για τη θάλασσα και την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Ειδικότερα:🎯 Η Ρεγκάτα συμμετείχε στο παγκόσμιο δίκτυο #SailorsfortheSea, ακολουθώντας τις πλέον αναγνωρισμένες βέλτιστες πρακτικές, προκειμένου να ανακηρυχθεί σε μία από τις #CLEANREGATTAS2020 διεθνώς. Τα πληρώματα δεν χρησιμοποίησαν πλαστικά μπουκάλια μίας χρήσης, αλλά υπήρχε συγκεκριμένη πηγή πόσιμου νερού με ειδική σήμανση για τον ανεφοδιασμό των ατομικών παγουριών.

🎯 Στο πλαίσιο του προγράμματος γαλάζιας κυκλικής οικονομίας #BlueCycle, εγκαταστάθηκαν ειδικοί σταθμοί συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων στη ναυταθλητική μαρίνας Καλλιθέας, ενώ τοποθετήθηκε ειδικός κάδος της Playroom για την ανακύκλωση πλαστικών παιδικών παιχνιδιών που δεν χρησιμοποιούνται πλέον και τα οποία, είτε θα επαναχρησιμοποιούνται ατόφια είτε θα ανακυκλώνονται στο εργαστήριο του Blue Cycle, ώστε να «μεταμορφωθούν» σε νέα παιδικά έπιπλα και παιχνίδια.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.