Tριήμερο εκδηλώσεων στην Πνευματική Εστία (Πολιτιστικό Κέντρο) της Βούλας




Τα Νότια Προάστια της Αθήνας δεν είναι τόσο γνωστά για τα πολιτιστικά τους δρώμενα, ωστόσο τα πράγματα αλλάζουν σιγά σιγά σε αυτό τον τομέα. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βούλας «Υπατία» έχει ως στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής ευαισθητοποίησης και γνώσης των πολιτών της περιοχής, με εκδηλώσεις, εκθέσεις και εκδόσεις, και τώρα θα φιλοξενήσει ένα πολύπλευρο τριήμερο εκδηλώσεων στην Πνευματική Εστία (Πολιτιστικό Κέντρο) της Βούλας (που θα διαρκέσει από την Παρασκευή έως την Κυριακή, 16-18 Οκτωβρίου).

Έργα της Kate Horti

Η Πνευματική Εστία που βρίσκεται στο κέντρο ενός πάρκου με δέντρα, σε κοντινή απόσταση από τον γραφικό πεζόδρομο της Βούλας (με πληθώρα γαστρονομικών επιλογών, συμπεριλαμβανομένων μερικών υπέροχων μπαρ κρασιού), δίνει την ευκαιρία για μια ενδιαφέρουσα απόδραση από το κέντρο της πόλης, για μια πολιτιστική εκδήλωση που μπορεί να συνδυαστεί με μια έξοδο για φαγητό και ποτό!

Wild Flower Power

Οι εκδηλώσεις του τριημέρου ξεκινούν με τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης στις 19:00, την Παρασκευή (16 Οκτωβρίου) και συνεχίζονται με ομιλία του Πέτρου Ιωαννίδη με θέμα «Εθνική Ταυτότητα, Εθνικά Σύμβολα» στις 11 π.μ. το Σάββατο (17 Οκτωβρίου). Την Κυριακή 11 π.μ., η συγγραφέας/ποιήτρια Ιφιγένεια Αμοργιανού θα παρουσιάσει την πρώτη της ποιητική συλλογή, “Ιδεόπλαστος έρωτας”, ενώ αργότερα στις 6 μ.μ. θα παρουσιαστεί και η ποιητική ανθολογία που εκδόθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βούλας «Υπατία».

Έργο του Werner Hermann

Η έκθεση των εικαστικών που θα διαρκέσει όλο το τριήμερο (Παρασκευή 7-10 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή 10 π.μ.-8 μ.μ.), παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα έργων, από επαγγελματίες καλλιτέχνες, αλλά και ερασιτέχνες. Οι υπέροχες δημιουργίες της Νίκης Στασινοπούλου θα είναι επίσης στην έκθεση. Για όσους επιθυμούν να βρουν μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες ενόψει των γιορτών θα υπάρχουν σίγουρα πολλές επιλογές: από όμορφα κατασκευασμένα αντικείμενα τέχνης αλλά και μικρά και μεγάλα έργα τέχνης, καθώς και εκδόσεις ποίησης και ανθολογίου.



Τα έργα τέχνης που θα εκτεθούν «μαρτυρούν» την ποικιλόμορφη και πρωτότυπη δημιουργικότητα στα νότια προάστια της Αθήνας, εστιάζοντας κυρίως σε έργα μελών και φίλων του Πολιτιστικού Συλλόγου: Τα ενδιαφέροντα γλυπτά της Καίτης Χόρτη που μετατρέπει τα εξαρτήματα ποδηλάτων σε έργα τέχνης. Στην έκθεση θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τη σειρά του Ζωδιακού κύκλου, όπου τα 12 ζώδια αναπαριστώνται με γραμμικό τρόπο αποδίδοντας τη μορφή των ζώων!

Έργο του Κυριάκου Λαζαρίδη

Η ζωγραφική έχει την τιμητική της: Από τα αφηρημένα πολύχρωμα έργα ζωγραφικής του Werner Hermann μέχρι τα δυναμικά αστικά τοπία του Κυριάκου Λαζαρίδη, τα τοπία της Στέλλας Σεβαστοπούλου, τα πορτρέτα και τις μελέτες της Καλλιόπης Κωνσταντάρα, εμπνευσμένα εν μέρει από την αγιογραφία. Θα εκτεθούν επίσης τα κλασικά έργα αγιογραφίας της Άντζελας Παπαδοπούλου, καθώς και οι πολύχρωμες δημιουργίες της Χρυσούς Κοντάκου. Τα έργα της Νατάσας Αϊβαζίδου και της Ντίνας Γαβρόγλου περιλαμβάνονται επίσης στην έκθεση και αποτελούν παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βούλας «Υπατία» στοχεύει στην προώθηση της δημιουργικής ανάπτυξης των πολιτών των νοτίων προαστίων. Αλλά πάνω απ’ όλα, το μήνυμα που μεταφέρει δυνατά και καθαρά είναι ότι η τέχνη είναι για όλους και έχει κάτι να προσφέρει σε όλους!

  • Η Πνευματική Εστία (Πολιτιστικό Κέντρο) Βούλας βρίσκεται στην οδό Αγίου Ιωάννη 3. Εγκαίνια (με κρασί και σνακ), στις 19:00 την Παρασκευή (μόνο 5 άτομα θα επιτρέπονται κάθε φορά, οι μάσκες είναι υποχρεωτικές στο εσωτερικό). Σάββατο και Κυριακή Ανοιχτά 10 π.μ.-8 μ.μ.
  • Για όσους ενδιαφέρονται για σεμινάρια χειροτεχνίας και διακόσμησης της Νίκης Στασινοπούλου, καθώς και για ζωγραφική της Στέλλας Σεβαστοπούλου «Μαθαίνοντας αγγλικά μέσω της τέχνης» για παιδιά δημοτικού (πρακτική στα αγγλικά και εμπλουτισμός του λεξιλογίου, μέσω της τέχνης) και για «Art & Art History» για ενήλικες που θα επικεντρωθούν στην ιστορία της τέχνης, επικοινωνήστε με τη Νίκη Στασινοπούλου (τηλ.: 6949102035) και με τη Στέλλα Σεβαστοπούλου (τηλ.: 6938832898).

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.