Ψήφισμα Δ.Σ. Γλυφάδας για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας




Ομόφωνο ψήφισμα για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας εξέδωσε κατά τη σημερινή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας:

Σε συνέχεια προηγούμενων αποφάσεών του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γλυφάδας δηλώνει ακόμα μία φορά την απερίφραστη βούλησή του να συνεχίσει την προσπάθεια που καταβάλλει, ώστε να εξαλειφθούν από την πόλη μας οι παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των δημοτικών υπηρεσιών -οι οποίες σχετίζονται αποκλειστικά με τον έλεγχο της παράνομης δόμησης των εγκαταστάσεων των κεραιών κινητής τηλεφωνίας- αλλά επιπλέον λαμβάνοντας και άλλες πρωτοβουλίες, όπως για παράδειγμα τη διεξαγωγή μετρήσεων ακτινοβολίας για τη διαπίστωση παράνομων υπερβάσεων των προβλεπόμενων ορίων εκπομπής ή την παρέμβαση σε δίκες ιδιωτών κατά εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ο Δήμος Γλυφάδας είναι διαχρονικά στο πλευρό των δημοτών και κατοίκων του, οι οποίοι αγωνίζονται κατά των υπερβάσεων, των παρανομιών και των αυθαιρεσιών των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Αυτή την προσπάθεια συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση έως ότου εμπεδωθεί η νομιμότητα στο συγκεκριμένο τομέα. Καταβάλλουμε άοκνες προσπάθειες, ώστε να απομακρυνθούν όσες παράνομες κεραίες βρίσκονται κοντά σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία, σε οίκους ευγηρίας και σε δομές που φιλοξενούν καθημερινά πολύ κόσμο. Συνεχίζουμε να ελέγχουμε τις υπερβάσεις στις εκπομπές ακτινοβολίας και να εφαρμόζουμε την πολεοδομική νομοθεσία, όπου διαπιστώνεται παράνομη δόμηση.



Ειδικότερα, τη Δευτέρα, 05.10.2020, σε δίκη που εκκρεμεί ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και αφορά στην απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας από την περιοχή του παλαιού νεκροταφείου και συγκεκριμένα στις οδούς Λεβαδείας και Ανδρέα Παπανδρέου, ο Δήμος μας συμπαρίσταται στη γειτονιά και θα παρέμβει υπέρ των κατοίκων που αγωνίζονται για την απομάκρυνση, ενώ το ίδιο θα κάνει και κάθε φορά που θα ανακύψει παρόμοια περίπτωση στο μέλλον.

Πρέπει να γίνει συνείδηση στους εκπροσώπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας ότι η δημόσια υγεία είναι ένα αδιαπραγμάτευτο αγαθό, η προστασία του οποίου δεν μπορεί να σταθμίζεται με την επίτευξη μεγαλύτερης κερδοφορίας από την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών εκτός του νόμιμου πλαισίου.

Πρέπει επίσης να γίνει συνείδηση σε όσους ιδιοκτήτες ακινήτων αποκομίζουν ποσά από τη φιλοξενία παράνομων κεραιών -ιδίως όσους κάνουν αυτό εν κρυπτώ- ότι η αντικοινωνική συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή και μάλιστα όταν αυτή επηρεάζει την υγεία των συμπολιτών μας. Πρέπει, τέλος, όλοι να γνωρίζουν ότι ο Δήμος Γλυφάδας σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει συμπεριφορές που υποθηκεύουν την υγεία των δημοτών του και το μέλλον των παιδιών του”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.