«Έρως καλός» – H νέα εικαστική έκθεση του Δήμου Αλίμου




Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020, στις 7μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο (Λεωφ. Ιωνίας 96), ο Δήμος Αλίμου εγκαινιάζει τη νέα του έκθεση «Έρως καλός» με 21 συγγραφείς και 21 εικαστικούς δημιουργούς σ΄ έναν πρωτότυπο διάλογο με θέμα τον έρωτα στη ζωή μας. Την έκθεση έχει επιμεληθεί ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και κριτικός τέχνης κ. Μάνος Στεφανίδης. Πρόκειται για βελτιωμένη και προσαρμοσμένη εκδοχή της ομότιτλης εκδήλωσης που πρωτοπαρουσιάστηκε τον περασμένο χειμώνα, στον χώρο του Εικαστικού Κύκλου Σιαντή.
Ο Δήμος Αλίμου συνεχίζει την αμείωτη πολιτιστική του δράση ακόμα και στην εποχή του κορωνοϊού και αυτό γιατί η τέχνη δεν είναι μόνο ψυχική εκτόνωση, αλλά και βαθύτερος τρόπος επικοινωνίας. Αφού δεν μπορούμε να αγκαλιαστούμε ή να ανταλλάξουμε χειραψίες, ας διασταυρώσουμε αγαπητικά τα βλέμματα.


Η συγκεκριμένη έκθεση επιλέχθηκε για τον τρομακτικό συμβολισμό της, ειδικά στις μέρες μας, και την τεράστια επικοινωνιακή της ικανότητα, αφ’ ης στιγμής και διαδικτυακά συγγραφείς και καλλιτέχνες θα επικοινωνούν οργανωμένα με το κοινό.
Αυτό ακριβώς είναι και το θέμα της Έκθεσης «Έρως καλός», η αγάπη ως σωματική και πνευματική ανάγκη, ο έρωτας για τους ανθρώπους, τις ιδέες και τα πράγματα.
Λόγω των υγειονομικών μέτρων στην τελετή των εγκαινίων αρχικά θα παραστούν μόνον εννέα (9) άτομα. Όμως, στη συνέχεια, από τις 8μ.μ. θα πραγματοποιηθούν εικοσάλεπτες ξεναγήσεις του κοινού σε ομάδες των εννέα (9) ατόμων. Όποιος ενδιαφέρεται για τις ξεναγήσεις την ημέρα των εγκαινίων, πρέπει να κλείσει θέση στο τηλ. 213 2008118 (8π.μ. – 3μ.μ.) έως την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η έκθεση «Έρως καλός» θα λειτουργεί Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή, 7 – 9μ.μ. και θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.