Αναγνώριση από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την Αλιμιώτισσα Πηνελόπη Τσαντούλα




Η Πηνελόπη Τσαντούλα, αθλήτρια σκοποβολής και με πολλές παγκόσμιες διακρίσεις στην κατηγορία Masters, είχε επιλεγεί τιμητικά από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ως λαμπαδηδρόμος της Λαμπαδηδρομίας των ΧΧΧΙI  Ολυμπιακών Αγώνων TOKYO 2020, σε τμήμα διαδρομής τoυ Δήμου Μαραθώνα.

Όμως η επιδημία του Covid-19 και η έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού στη Σπάρτη όσον αφορά το τελετουργικό στον Ολυμπιακό Βωμό, διακόπτει οριστικά το πέρασμά της Ολυμπιακής Φλόγας στην πατρίδα μας.

Να θυμίσουμε ότι η Πηνελόπη Τσαντούλα είναι κάτοχος τριών τίτλων παγκόσμιας πρωταθλήτριας στην ηλικιακή κατηγορία της από τους «World Masters Games – Sydney 2009» και «World Masters Games – Torino 2013» και είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης από τους «European Masters Games – Torino 2019».

Όμως η Πηνελόπη έγινε μέρος της ιστορίας, όταν κατακτήθηκε και ένα υπέροχο ασημένιο μετάλλιο στη Γερμανία, στο «1st ISSF World Masters Shooting Sport Championship – Suhl 2019» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκοποβολής!



Την 25η Μαρτίου 2021 θα ξεκινήσει η Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας επί Ιαπωνικού εδάφους, αρχίζοντας το ταξίδι της από την Φουκουσίμα.

Κυρίαρχο σύνθημα, «Η ελπίδα φωτίζει τον δρόμο μας» και στοχεύει στην ανάδειξη της ανοικοδόμησης στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρηνική καταστροφή μετά τον σεισμό και το τσουνάμι του 2011.

Η ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο αναφέρει: «Μετά την επιδημία του Covid-19, η Ολυμπιακή Φλόγα θα συμβολίσει επίσης το φως στο τέλος της σκοτεινής σήραγγας, έναν φάρο ελπίδας για τον κόσμο καθώς πλησιάζουν οι Αγώνες του Τόκιο 2020, οι οποίοι είναι ένα σύμβολο ανθεκτικότητας της ενότητας και της αλληλεγγύης της ανθρωπότητας».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.