Παλαιό Φάληρο: «Η Τέχνη να βλέπεις, ν’ ακούς, να μοιράζεσαι, να δέχεσαι κι εν τέλει ν’ αλλάζεις!!!»
O Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ πραγματοποίησε στην αίθουσα του Πολυχώρου του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου εκδήλωση για τη λήξη του Προγράμματος «Η Τέχνη να βλέπεις, ν’ ακούς, να μοιράζεσαι, να δέχεσαι κι εν τέλει ν’ αλλάζεις!!!» που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το 3ο ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου, υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με περιορισμένο αριθμό καλεσμένων και τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες που επιβάλλουν τα νέα υγειονομικά δεδομένα και τα μέτρα ατομικής προστασίας για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας της νόσου COVID-19.Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του συλλόγου ΑΛΜΑ για την ευαισθητοποίηση της κοινότητας για τα άτομα με αναπηρία με σκοπό να αναδείξει το πώς η βιωματική σχέση μέσω της τέχνης μεταλλάσσει την οπτική των μαθητών στην αποδοχή της διαφορετικότητας και πώς από την φαινομενική «ανικανότητα», μέσω της τέχνης ανακαλύπτουμε την ικανότητα.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 15 μαθητές λυκείου και 8 νέοι με νοητική υστέρηση και διαταραχές αυτιστικού φάσματος. Πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του σχολείου 15 δίωρες συναντήσεις μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου, στις οποίες οι νέοι μέσα από την τέχνη βρήκαν τρόπους επικοινωνίας και συνεύρεσης ανακαλύπτοντας τη δύναμη και τη μαγεία του να είσαι διαφορετικός!

Tην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: η κ. Ζωή Ράπτη, Υφυπουργός Ψυχικής Υγείας, ο κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος, Δήμαρχος Παλ. Φαλήρου, ο κ. Γιάννης Αρκουμάνης, Αντιδήμαρχος Πρόνοιας Δήμου Παλ. Φαλήρου, η κ. Τσίγκα, Δ/ντρια 3ου ΓΕΛ Π. Φαλήρου, η κ. Χριστίνα Παναγιωτάκου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ιδρύματος Ωνάση, η κ. Μαίρη Τρύφων, Δημ. Σύμβουλος Δήμου Παλαιού Φαλήρου και διευθύντρια του 9ου Νηπιαγωγείου Π. Φαλήρου και η κ. Μαίρη Μπαρούνη, Πρόεδρος Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Παλ. Φαλήρου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.