O ANOΓ Γλυφάδας αποχαιρετά τον Φώντα Μουδάτσιο




Ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους “εργάτες” του ελληνικού πόλο, πέθανε σε ηλικία 60 ετών. Ο λόγος για τον Φώντα Μουδάτσιο, ο οποίος άφησε την Παρασκευή 18/9 την τελευταία του πνοή, μετά από ανακοπή καρδιάς.

Ο Μουδάτσιος ήταν αθλητής του Παναθηναϊκού και του Εθνικού (από τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής του) και διατέλεσε ομοσπονδιακός προπονητής στην εθνική ομάδα πόλο, ενώ ήταν τεχνικός της ομάδας της Γλυφάδας που κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών Γυναικών το 2000.

Με την εθνική ομάδα κατέκτησε την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2001 στη Βουδαπέστη, ενώ για την ίδια διοργάνωση το 1999 ήταν 5ος (Πράτο) και το 2003 (5ος, Λουμπλιάνα). Ήταν επίσης ο πρώτος προπονητής που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση πρωταθλήματος (1995) αλλά και σε τελική φάση στο Πρωταθλητριών (γυναίκες).

Ήταν παντρεμένος με την Ολυμπιονίκη του αθλήματος Δήμητρα Ασιλιάν και ήταν πατέρας ενός παιδιού.



Σ Ο Κ

Ολοι όσοι γνωρίζουμε τον Φώντα Μουδάτσιο, σοκαριστήκαμε στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του.

Ο Φώντας Μουδάτσιος, ένα από τα καλύτερα παιδιά του πόλο, το οποίο έχει υπηρετήσει από πολλές θέσεις ως παίκτης και προπονητής, έφυγε από κοντά μας εντελώς ξαφνικά στα 60 του χρόνια.

Ο Φώντας ήταν ο 1ος προπονητής που κατέκτησε το κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης (την τωρινή Ευρωλίγκα) γυναικών με την ομάδα του ΑΝΟΓ το 2000. Αυτό που είχε πετύχει τότε ο Φώντας και τα κορίτσια του ήταν ένα θαύμα.
Εκτός από τον ΑΝΟΓ, υπήρξε με μεγάλη επιτυχία προπονητής στην εθνική γυναικών, ενώ διέπρεψε και ως παίκτης, συμμετέχοντας σε 2 Ολυμπιακούς αγώνες (Μόσχα 1980 και Λ.Αντζελες 1984).

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΑΝΟΓ εκφράζουν τα θερμά τους συλληπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει…

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.