Κρούσματα κορονοϊού σε σχολικές μονάδες της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου




Θετικοί στον Covid-19 βρέθηκαν καθηγητής του 7ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης και μαθητής του 1ου Γενικού Λυκείου Παλαιού Φαλήρου

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Πολύδωρος Συρίγος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφέρει τα εξής:
“Κρούσμα κορoνοϊού σε εκπαιδευτικό που εργάζεται σε Γυμνάσιο της πόλης μας ταυτοποιήθηκε την Παρασκευή 18.9.2020. Ο εκπαιδευτικός απουσιάζει από τις 16.9 από το σχολείο με συμπτώματα του ιού. Η επιτροπή covid του σχολείου εφαρμόζοντας τα σχετικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας μας έχει ενημερώσει για τις ενέργειές της. Εμείς ως Δήμος έχουμε προγραμματίσει απολύμανση στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου μέσα στο Σαββατοκύριακο. Το θέμα αντιμετωπίζεται με μεγάλη ψυχραιμία από την εκπαιδευτική κοινότητα. Υπάρχει συνεχής επικοινωνία με την Διεύθυνση του σχολείου και τους αρμόδιους του ΕΟΔΥ για την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών και μέτρων. Αναμένεται ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας”.

Σύμφωνα με προφορική ενημέρωση του Δήμου Νέας Σμύρνης από την Διεύθυνση του 7ου Γυμνασίου (σχολείο που βρέθηκε κρούσμα covid σε εκπαιδευτικό), το σχολείο την Δευτέρα 21.9 θα παραμείνει κλειστό. Την Δευτέρα 21.9 θα βγει και επίσημη ενημέρωση για τα επιπλέον μέτρα που θα ληφθούν. Ο Δήμος Νέας Σμύρνης αύριο Κυριακή θα προχωρήσει σε απολύμανση της σχολικής μονάδας.

Στο μεταξύ θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε μαθητής του 1ου Γενικού Λυκείου Παλαιού Φαλήρου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναστέλλεται η λειτουργία του Α4 τμήματος.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.