Καλλιθέα – Νέα Σμύρνη: Προληπτικοί έλεγχοι σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων




Τα ειδικά κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, πραγματοποίησαν την Τρίτη προληπτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους, για λοίμωξη από τον ιό SARSCOVID-2, στο προσωπικό και σε άτομα τρίτης ηλικίας που φιλοξενούνται στο Μερόπειον Φιλανθρωπικό Ίδρυμα στην Καλλιθέα και στον «Οίκο Γαλήνη» στη Νέα Σμύρνη.

Δείτε τι αναφέρει η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Δήμητρα Νάνου:

Σε αμφότερες τις φιλόξενες δομές μας υποδέχθηκαν η αεικίνητη Πρόεδρος του ΔΣ, κ. Έλια Θανογιάννη, και δραστήρια μέλη του ανθρώπινου δυναμικού, αντίστοιχα.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται από χθες σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων (ΜΦΗ) και λοιπές προνοιακές δομές της Αττικής, κατόπιν εντολής του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. #GiorgosPatoulis.

Δεδομένης της συνεχούς επαγρύπνισής μας για την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και την ασφαλή διαβίωσή τους στις δομές, οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (KOEΣ), αποτελούμενες από εξειδικευμένους ιατρούς (πνευμονολόγοι, καρδιολόγοι, παθολόγοι, γενικοί ιατροί και νοσηλεύτριες ΠΕ) προέβησαν σε λήψη ρινοφαρυγγικού δείγματος και εξέταση αυτού με την τεχνική PCR.




Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα γίνονται καθημερινά, βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου που έχει καταρτίσει η Περιφέρεια Αττικής επί τη βάσει μίας σειράς παραμέτρων όπως, μεταξύ άλλων, της παρατηρούμενης αύξησης της κινητικότητας του ιού, των δεδομένων που έχουν συλλεγεί στο call center 1110, της εμπειρίας ιατρικών συμβούλων που απασχολούνται σε προνοιακές δομές, των ευρημάτων των κινητών ομάδων από προηγούμενες επισκέψεις.
Άμεση προτεραιότητά μας αποτελεί η προστασία των ηλικιωμένων και των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.
Ευχαριστώ και προσωπικά την κ. Μπεττίνα Κρουμπχολτς, ιατρό παθολόγο και υπεύθυνη δομών του Επιχειρησιακού Κέντρου «Ερμής» και υλοποίησης εν γένει του προγράμματος, για την μέχρι σήμερα γόνιμη και δημιουργική συνεργασία, η οποία θα έχει συνέχεια.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.