Ανδρέας Κονδύλης: Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται (VIDEO)




Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, στην εκπομπή “ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ” του Αttica Tv και στον δημοσιογράφο Γιώργο Λαιμό. Ο δήμαρχος μίλησε για τον καθημερινό αγώνα που δίνει ο δήμος για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία, για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες, για τη δημοτική συγκοινωνία, την ανάπλαση στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Άνω Καλαμάκι, τη μαρίνα Αλίμου και το μεγάλο στοίχημα για την εγκατάσταση 2.000 καφέ κάδων, για τα οργανικά απόβλητα, σε όλη την πόλη.

Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται

Έχω την εντύπωση ότι πηγαίνουν όσο το καλύτερο μπορούν να πάνε, τα πράγματα με τον κορονοϊό. Είμαστε σε μια διαρκή επιφυλακή, είχαμε απολυμάνει τα σχολεία και τα είχαμε εξοπλίσει με υγειονομικό υλικό, ξεκίνησε καλά δεν έχουμε κρούσματα, αυτό μας δίνει μια ανακούφιση, έχουμε διαρκώς τεταμένη την προσοχή μας και σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και με τους γονείς, μεριμνούμε ώστε να είναι τα σχολεία στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Βέβαια ξέρουμε όλοι ότι όλα κρέμονται από μια κλωστή. Κάποια στιγμή είναι μοιραίο να φτάσουν τα κρούσματα σε κάθε σχολείο. Υπάρχει μεγάλο φορτίο σε όλο το λεκανοπέδιο και για αυτό παρακαλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, κυρίων των μεγαλύτερων τάξεων, να έχουν πολύ μεγάλη προσοχή σε ότι αφορά την τήρηση των μέτρων. Να φοράνε τη μάσκα και να απολυμαίνουν διαρκώς τα χέρια τους.



Είναι δύο βασικά μέτρα, μαζί με την τήρηση κάποιας απόστασης, όσο βέβαια αυτό είναι δυνατόν, που μπορούν να συμβάλουν πάρα πολύ, ώστε να διαφυλάξουμε την υγεία μας.

Έχει προσαρμοστεί όλη η λειτουργία του δήμου μας σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για μία σειρά από μέτρα. Ξέρετε μπορεί να έχει πετάξει κάποιος μια μάσκα ή κάποιο αντικείμενο στα σκουπίδια που να έχει πάνω του τον ιό. Είμαστε πολύ προσεκτικοί σε όλα που μπορεί να επηρεάσουν, τους δημοτικούς σταθμούς, τις δημοτικές υπηρεσίες κλπ. Από προχθές έχουμε ανακοινώσει ότι δεν δεχόμαστε κοινό, παρά μόνο κατόπιν ραντεβού. Παρέχουμε τις υπηρεσίες μέσω της ψηφιακής μας πύλης και οι πολίτες παραλαμβάνουν πολύ γρήγορα, μέσα σε 24 ώρες, ότι πιστοποιητικό ζητήσουν.

Οι οικονομικές επιπτώσεις για τον δήμο είναι μεγάλες, γιατί κάναμε τις μειώσεις στα δημοτικά τέλη, κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε πάρα πολλά έξοδα: προμήθειες μασκών, αντισηπτικών, έκτακτες απολυμάνσεις, όλα αυτά μας έχουν βγάλει πολλά έξοδα, υπάρχει βέβαια μια στήριξη από το Υπουργείο Εσωτερικών. Όμως ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται. Τώρα οι δημοτικές αρχές πρέπει να δείξουμε τις ικανότητες και την επάρκειά μας σε αυτή τη δύσκολη ώρα της φουρτούνας. Στα εύκολα είναι καλοί όλοι, στα δύσκολα είναι που κρινόμαστε.

Ο κορονοϊός δεν θα σταθεί εμπόδιο στο δημοτικό μας έργο

Προσπαθούμε το αποτέλεσμα του δημοτικού μας έργου να μην επηρεαστεί από τον κορονοϊό. Είτε με εξωτερικούς συνεργάτες, λόγω λειτουργικών δυσκολιών, είτε με περισσότερη δουλειά από την πλευρά των αιρετών, είτε με υπερωρίες κάποιων υπαλλήλων. Να σας πω ένα παράδειγμα: Ήμασταν έτοιμοι να βγάλουμε στους δρόμους τη δημοτική συγκοινωνία και είμασταν έτοιμοι από το καλοκαίρι. Δεν το κάναμε τον Ιούνιο, όταν αρχίσαμε να συνερχόμαστε από το lockdown και ξεκινήσαμε πριν από λίγες μέρες. Υπήρξε μια καθυστέρηση λόγω της πανδημίας, λοιπόν.

Είναι σε εξέλιξη όλοι οι διαγωνισμοί για εκκρεμή έργα που έχουμε ακόμη από τον “Φιλόδημο”. Ανάπλαση των σχολικών προαυλίων και αναβαθμίσεις αθλητικών χώρων. Κάνουμε ανάπλαση σε μια μεγάλη περιοχή, στο Άνω Καλαμάκι, στην πλατεία Καραϊσκάκη, μια σημαντική παρέμβαση με το “Πράσινο Ταμείο”, πηγαίνουν αναγκαστικά πιο αργά οι διαδικασίες.

Ξεκίνησαν τα έργα τον Μάρτιο με το lockdown, υπολογίζαμε μέχρι τον Σεπτέμβριο να είχαν τελειώσει, αλλά θα καθυστερήσουν. Έχουμε κάποιες γκρίνιες από τους πολίτες αλλά τους εξηγούμε ότι όταν κάνεις ένα έργο μετατρέπεις μια ολόκληρη περιοχή σε εργοτάξιο. Όταν τελειώσει η ανάπλαση θα καταλάβουν ότι άξιζε η ταλαιπωρία.

Μεγάλη ευκαιρία η αναβάθμιση της μαρίνας Αλίμου

Έχει τελειώσει ο διαγωνισμός και είναι στη φάση που μεταβιβάζετε ο χώρος στη διαχείριση και στη διοίκηση του επενδυτή. Ακόμη είναι στα χέρια της ΕΤΑΔ γιατί εκκρεμεί να αποχωρήσουν κάποιες επιχειρήσεις ενοικίασης σκαφών, οι οποίες χρησιμοποιούσαν χώρους που σύμφωνα με την ΕΤΑΔ δεν τους είχαν παραχωρηθεί ποτέ.

Μας έχει στείλει η ΕΤΑΔ έγγραφο και μας έχει πει ότι υπάρχουν τροχόσπιτα ή παλιά οχήματα που χρησιμοποιούνται ως γραφεία ή αποθήκες τα οποία πρέπει ως δήμος να τα απομακρύνετε. Στην ουσία έχουμε έρθει σε μια πολύ δύσκολη θέση γιατί έχουμε μπει μεταξύ του νόμιμου καθήκοντος που είναι να καθαρίσουμε τον χώρο και των διαμαρτυριών των επιχειρηματιών που λένε ότι εμείς από εδώ βγάζουμε το ψωμί μας.

Έστω κάτω από αυτές τις συνθήκες. Σε πολύ μεγάλο βαθμό η ΕΤΑΔ φταίει για αυτή την κατάσταση. Έχουμε διαμηνύσει ότι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τον διαιτητή και θα κάνουμε με απόλυτη προσοχή και νόμιμα.

Όταν ολοκληρωθεί η παράδοση, ξεκινήσουν τα έργα και ολοκληρωθεί η ανάπλαση θα είναι ακόμη ομορφότερη από τη μαρίνα του Φλοίσβου.

Kαι θα είναι και μια μεγάλη ευκαιρία για τους επιχειρηματίες της πόλης που αν κινηθούν έξυπνα θα μπορούν να προσελκύσουν τουρίστες που θα έρχονται για γιώτινγκ.

Το μεγάλο στοίχημα για τα οργανικά απόβλητα

Είμαστε ο δεύτερος δήμος στην Ελλάδα που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος επιχορήγηση για να προμηθευτούμε και απορριμματοφόρα και καφέ κάδους. Μας έδωσε η Περιφέρεια Αττικής ένα απορριμματοφόρο και κάδους παίρνουμε άλλα 4 απορριμματοφόρα και θα έχουμε συνολικά πάνω από 2.000 μικρούς και μεγάλους καφέ κάδους.

Έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης πόρτα-πόρτα στα καταστήματα για τη χρήση τους. Θέλουμε σύντομα να απομακρύνουμε τους μισούς κάδους απορριμμάτων και να τους αντικαταστήσουμε με καφέ για καθαρά οργανικό απόβλητο. Με σύμμαχο τον πολίτη θα το πετύχουμε για ένα πιο καθαρό περιβάλλον και θα έχουμε οικονομία για τον δήμο που θα μας οδηγήσει σε μείωση των δημοτικών τελών.

Ας σκεφτούμε όλοι τι γίνεται όταν κλείνει η χωματερή. Δεν θα πληρώνουμε τέλη ταφής, ότι πέφτει στον καφέ κάδο θα γίνεται λίπασμα που θα επιστρέφει στη φύση.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.