Άγιος Δημήτριος: Φακελώνουν τους μαθητές που συμμετέχουν στις καταλήψεις
Εδώ βλέπουμε την εξέχουσα προσέγγιση εκπαιδευτικού ιδρύματος της πόλης μας, η οποία όχι μόνο καταχραζεται το όριο της ταυτότητας της, αλλά προχωράει παραπέρα, μιλώντας εκ μέρους του Δήμου, της πολιτείας και μιας μερίδας άλλων γονέων, στοχοποιώντας τον μαθητή, κινδυνολογωντας σε βάρος του και εκθετωντας το δικαίωμα της ελεύθερης φωνής που δικαιούται να έχει. Αυτού του είδους, τις διευθύνσεις, δεν τις θέλουμε.
Και λυπουμαστε (άλλη μια φορά) διαπιστώνοντας σε τι χέρια αφήνουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των παιδιών μας. (Πηγή: Nikos Papadopoulos)

Εδώ βλέπουμε την εξέχουσα προσέγγιση εκπαιδευτικού ιδρύματος της πόλης μας, η οποία όχι μόνο καταχραζεται το όριο της…

Gepostet von Nikos Papadopoulos am Dienstag, 29. September 2020Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Άγιος Δημήτριος: Φακελώνουν τους μαθητές που συμμετέχουν στις καταλήψεις

 • 30/09/2020 at 9:05 μμ
  Permalink

  Το σχολείο είναι χώρος μετάδοσης της γνώσης, διακίνησης των ιδεών και διαμόρφωσης στάσεων και συμπεριφορών. Σε καταστάσεις καταλήψεων η Διεύθυνση του σχολείου οφείλει (ΦΕΚ 1340, τ. Β’/16-10-2002) να συγκαλεί το Σχολικό Συμβούλιο και να ενημερώνει συνεχώς τους γονείς για τις, από το νόμο προβλεπόμενες, προσπάθειες και διαδικασίες που καταβάλλονται, ώστε να επιτευχθεί η αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου και ταυτόχρονα να πληροφορεί για τις συνθήκες, που διαμορφώνονται στο χώρο του σχολείο με την απουσία των καθηγητών. Η ανησυχία για την ασφάλεια των μαθητών μας και η ενημέρωση των γονέων για τυχόν ευθύνες που ΜΠΟΡΕΙ να αναζητηθούν σε περίπτωση τραυματισμού (νόμος 4619/2019, άρθρα 168, παρ 1 και 334 παρ. 1), μεταφράζονται από κάποιους ως εκφοβισμός και «φακέλωμα» των μαθητών. Προκύπτει δηλαδή από το εν λόγω άρθρο ότι κάποιοι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ διευθύνσεις και εκπαιδευτικούς που μοχθούν και αγωνίζονται για καλύτερες και ασφαλείς συνθήκες στα σχολεία. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ διευθύνσεις και εκπαιδευτικούς που αγωνιούν για την ασφάλεια των μαθητών, όταν ο σημερινός «πόλεμος» με νεράντζια μπορεί να γίνει αύριο με πέτρες. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ διευθύνσεις και εκπαιδευτικούς που ενημερώνουν τους γονείς, όταν τα 13χρονα παιδιά τους υπογράφουν σε λευκό χαρτί, χωρίς ουσιαστικά να γνωρίζουν το λόγο, απλά και μόνο για να φαίνεται η καθολικότητα της απόφασης για κατάληψη. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ διευθύνσεις και εκπαιδευτικούς που προσπαθούν καθημερινά να βοηθήσουν τους μαθητές να διαμορφώσουν σωστό χαρακτήρα, ώστε να διεκδικούν τα όποια δίκαια αιτήματά τους με νόμιμες διαδικασίες και όχι με παράνομες. Αν πράγματι ισχύουν όλα αυτά και δεν θέλουν τέτοιες διευθύνσεις τότε λυπούμαστε εμείς για όλους αυτούς με τέτοιες αντιλήψεις.
  Με εκτίμηση
  Ο Διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Αγ. Δημητρίου

  Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.