Κωνσταντάτος: Κάνει τον Κινέζο για το διαδημοτικό κοιμητήριο, αλλά θέλει επέκταση του νεκροταφείου Αργυρούπολης, σε βάρος του Υμηττού!
Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, ο οποίος είναι και πρόεδρος του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού), “προστατεύει” υποτίθεται το βουνό και αντιδρά στη δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου (Αλίμου – Ηλιούπολης) αλλά παράλληλα θέλει να διπλασιαστεί το νεκροταφείο της Αργυρούπολης! Και όταν μάλιστα του πρότεινε η αντιπολίτευση να γίνει συζήτηση στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις των δήμων Αλίμου, Ηλιούπολης και Ελληνικού – Αργυρούπολης, για τον ΚΥΤ και το διαδημοτικό κοιμητήριο, έκανε τον…Κινέζο!

Δείτε την ανακοίνωση της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού Αργυρούπολης – Χρήστος Κορτζίδης

Ξανασυζητήθηκε το θέμα του ΚΥΤ και του νεκροταφείου στον Υμηττό, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 22/7, καθώς όπως φαίνεται η κυβέρνηση έχει κάνει τις επιλογές της που είναι σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις του Δήμου.

Η παράταξη μας κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, επιπλέον της προετοιμασίας για προσφυγή στο ΣτΕ, τις οποίες η δημοτική αρχή φαίνεται να αποδέχεται γενικά αλλά δεν κάνει τίποτα για την υλοποίησή τους.Επαναφέραμε την από 17/6 πρότασή μας για συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα κάνει επαφές με τους αρμόδιους φορείς (υπουργεία, ΑΔΜΗΕ). Ο δήμαρχος όχι μόνο δεν έχει κάνει τίποτα για αυτό εδώ και 1,5 μήνα, αλλα όπως είπε, έχει εν τω μεταξύ ο ίδιος μιλήσει με τον υπουργό περιβάλλοντος!

Επίσης προτείναμε την ανάγκη άμεσης συνάντησης – συζήτησης των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου μας με αυτές των όμορων Δήμων Αλίμου και Ηλιούπολης, ώστε να αξιοποιήσουμε τις υπαρκτές δυνατότητες σύγκλισης και κοινής αντίδρασης σε νέο ΚΥΤ και νέο νεκροταφείο στον Υμηττό. Ο κ. Κωνσταντάτος σε σχέση με αυτό είπε στην κυριολεξία άλλα αντί άλλων και δεν ανέλαβε καμία δέσμευση, ενώ ο κ. Τσαρπαλής έδειξε να συμμερίζεται την πρότασή μας.

Για την πρότασή μας, να κρεμάσει ο Δήμος πανό σε όλη την πόλη με σχετικά συνθήματα, μένει να δούμε πότε θα υλοποιηθεί.

Το πλέον επικίνδυνο όμως που ακούστηκε στο δημοτικό συμβούλιο είναι η πρόθεση του κ. Κωνσταντάτου για επέκταση του δημοτικού νεκροταφείου Αργυρούπολης, έως και διπλασιασμό του, εις βάρος του βουνού. Μια πρόταση που την επαναφέρει στο τραπέζι, η οποία όμως έρχεται σε αντίθεση με τη γενική θέση του ΔΣ για προστασία του Υμηττού καθώς επίσης υπονομεύει τη θέση του ΔΣ για σύγχρονο διαδημοτικό νεκροταφείο μέσα στο πρώην αεροδρόμιο.

Για μια ακόμη φορά διακρίνουμε μια προσπάθεια από την πλευρά της δημοτικής αρχής να «παίξει μπάλα» με όλους, χωρίς να συγκρουστεί με κανέναν στην ουσία, με σκοπό την εξυπηρέτηση των δικών της φιλοδοξιών και επιδιώξεων.

Δεν μπορείς όμως με αυτό τον καιροσκοπικό τρόπο να κερδίσεις πραγματικά. Δεν μπορείς να έχεις “και τη πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο”. Δεν μπορείς να παίζεις με αυτά τα πράγματα!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.