«Άκτιος» – Ένα ιδιαίτερο μοντέλο Φροντίδας Ηλικιωμένων




Ο Άκτιος είναι ένας πολύχρωμος και ζωντανός Οργανισμός Φροντίδας με δυναμικότητα 288 κλινών σε 4 Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Στις Μονάδες μας Άκτιος και Άκτιος Μονάδα Alzheimer, που λειτουργούν στην Αγία Παρασκευή, Άκτιος Οδηγός που λειτουργεί στη Βάρη, καθώς και στον Άκτιο Αρτ Παλάς, που λειτουργεί στο Μαρούσι, δίνουμε έμφαση σε υπηρεσίες φιλοξενίας, νοσηλευτικής φροντίδας και αποκατάστασης από εγκεφαλικά και κατάγματα και παρέχουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες για την Άνοια και τη νόσο Alzheimer.

Στις Μονάδες Φροντίδας του Άκτιου, ίσως τα πλέον εξειδικευμένα κέντρα Μακροχρόνιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και ασθενών με άνοια στη χώρα μας, ακολουθούμε το δυναμικό μοντέλο λειτουργίας. Με συχνές εναλλαγές στη διακόσμηση, ανάλογα με την εποχή του έτους, πολλές δραστηριότητες και απασχόληση, χρώματα, φως και μουσική, δημιουργούμε χώρους φιλοξενίας που σφύζουν από ζωή. Επιδιώκουμε οι Μονάδες του Άκτιου να έχουν την ατμόσφαιρα και την ενέργεια παιδικού σταθμού, να είναι χώροι ζωής και υγείας και όχι συμβατικά κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων.

Κύριο μέλημά μας είναι η διατήρηση του σπιτικού περιβάλλοντος σε χώρους που οι φιλοξενούμενοι νιώθουν ασφαλείς και άνετοι σαν το σπίτι τους. Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί οργανώνουν ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες, αξιολογούν, παρακολουθούν και συμβουλεύουν ώστε οι άνθρωποί μας να μην πλήττουν, να νοιώθουν οικεία, να μην χάνουν την κοινωνικότητά τους ενδυναμώνοντας τη σχέση τους με νέα πρόσωπα και, παράλληλα, να μπορούν να διατηρούν και να ενισχύουν τους δεσμούς τους με το οικογενειακό τους περιβάλλον.



Ο Άκτιος στελεχώνεται από ειδικούς επιστήμονες και καταρτισμένους επαγγελματίες υγείας. Εξειδικευμένοι και έμπειροι ιατροί, φυσικοθεραπευτές και πεπειραμένο -πλήρως εκπαιδευμένο- νοσηλευτικό δυναμικό παρακολουθούν και φροντίζουν καθημερινά και επί 24ώρου βάσης τους φιλοξενούμενούς μας διασφαλίζοντας ποιότητα ζωής ξενοδοχειακού επιπέδου και φροντίδα εξειδικευμένης γηριατρικής Μονάδας.

Το ιδιαίτερο μοντέλο της εργασίας μας με ασθενείς με άνοια (Aktios Kindergarten Approach) παρουσιάζεται σε συνέδρια και εκπαιδευτικά προγράμματα. Τα στελέχη μας καταξιώνονται διαρκώς στο αντικείμενό τους και οι Μονάδες μας αποτελούν πλαίσιο εκπαίδευσης, πρακτικής άσκησης, απασχόλησης και επίσκεψης νέων επιστημόνων. Αυτό το πρότυπο λειτουργίας παρουσιάζουμε σε ειδικούς επιστήμονες και συναδέλφους από την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, τις ΗΠΑ, την Τουρκία και το Ισραήλ που έρχονται να το παρακολουθήσουν και να εκπαιδευτούν σε αυτό.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Άκτιου, Δρ. Κωστής Προύσκας είναι Ψυχολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογική Αξιολόγηση σε Οργανισμούς Φροντίδας και Διδακτορικό στη Γεροντολογία. Διευθύνει τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος από το 2007. Έχει μεγάλη εμπειρία στο σχεδιασμό, την οργάνωση και λειτουργία μονάδων μακροχρόνιας περίθαλψης και φροντίδας ηλικιωμένων και ανθρώπων με άνοια ή αναπηρίες. Είναι Εξωτερικός Επόπτης των Κέντρων Ημέρας της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και Ειδικός Γραμματέας της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας.

Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Άκτιου είναι η Δρ. Παρασκευή Σακκά, Νευρολόγος-Ψυχίατρος. Στην Επιστημονική Επιτροπή συμμετέχουν μεταξύ άλλων: Ο Διευθυντής του «Alzheimer Disease Centre» και Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Τελ Αβιβ Δρ. Michael Davidson, ο Δρ. Shlomo Noy, Διευθύνων Σύμβουλος του διεθνούς φήμης Νοσοκομείου Αποκατάστασης «Sheba», ο Δρ. Κίμων Βολίκας Καθηγητής Γηριατρικής του St George’s University of London Medical School στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, η Ψυχολόγος–Γεροντολόγος, Διευθύντρια του Μateria Group Μαρίνα Πολυκάρπου και ο Ψυχολόγος – Δρ Γεροντολογίας και Διευθύνων Σύμβουλος του Άκτιου Κωστής Προύσκας.

Εμείς στον Άκτιο μπορούμε μόνο να δεσμευτούμε ότι θα συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε και να γινόμαστε καλύτεροι. Μαζί σας θα αγωνιζόμαστε και θα επιτυγχάνουμε καθημερινά το αυτονόητο: Ποιότητα Φροντίδας και Ποιότητα ζωής για αυτούς που αγαπάμε. Γιατί η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων δεν είναι ιδρυματικό γηροκομείο, ούτε ασυλικός οίκος ευγηρίας. Είναι γνώση, εξειδίκευση και πλαίσιο παροχής υπηρεσιών στον συνάνθρωπο και στην κοινότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα μας www.aktios.gr  

ή καλέστε μας  ώστε να μιλήσετε με κάποιον υπεύθυνο, ο οποίος μπορεί να σας κατευθύνει και να λύσει τις απορίες σας.

Άκτιος και Άκτιος Μονάδα Alzheimer: Οδός Ηπείρου 17, Αγία Παρασκευή. Τηλ: 210 6515268 και 216 9001034
Άκτιος Αρτ Παλάς: Οδός Πεντέλης 55, Μαρούσι. Τηλ: 210 8022912 και 21080 26615
Άκτιος Οδηγός: Λεωφόρος Βάρης 157, Βάρη. τηλ: 210 8973614 και 210 8971413

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.