Ο Δήμος Ζωγράφου σας προσκαλεί στην παράσταση «Βασίλης Τσιτσάνης: Η σκιά μου και εγώ» – Πώς να κρατήσετε θέση




Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη, ενός από τους σπουδαιότερους συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές  του ελληνικού πενταγράμμου, διοργανώνει ο Δήμος Ζωγράφου στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο,  την Πέμπτη 23  Ιουλίου 2020, στις 9:00 μ.μ.

Πρόκειται για τη  μουσικο-θεατρική παράσταση  «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ : Η ΣΚΙΑ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ», στην οποία, καταξιωμένοι καλλιτέχνες  μέσα από τις εξαιρετικές τους ερμηνείες και τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Τάσου Αλατζά,  θα «ζωντανέψουν» την εμβληματική μορφή του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Λόγω των μέτρων για τον COVID- 19,  καλούνται οι συνδημότες μας  να δηλώσουν τη συμμετοχή τους τηλεφωνικά στο 210 -7718942.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.



Σκηνοθεσία: Τάσος Αλατζάς

Μουσική Επιμέλεια: Ν. Παπαδόπουλος

Ερμηνεία: Τίνα Τράκου – Τάσος Αλατζάς – Γιάννα Ζιάννη

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο Τσιτσάνης ήταν ο άνθρωπος που έβγαλε το λαϊκό τραγούδι από τη γκρίζα ζώνη του περιθωρίου για να το εντάξει στην καινούργια κοινωνική πραγματικότητα της μεταπολεμικής Ελλάδος. Καθιέρωσε νέο ύφος παιξίματος και τραγουδιού με τον εξευρωπαϊσμό-συγκερασμό των κλιμάκων, αρμονίες με δεύτερες και τρίτες φωνές, εμπλουτισμένη ενορχήστρωση και καινοτομίες στην ποιητική δομή, όπου για πρώτη φορά το λαϊκό τραγούδι απομακρύνθηκε από τις παραδοσιακές φόρμες του δίστιχου επισημοποιώντας τον ρόλο του ρεφρέν.

Μια παράσταση που μας υπενθυμίζει πως η τεράστια μουσική μας κληρονομιά πρέπει να μείνει ζωντανή και να περάσει στις επόμενες γενιές.

Πληροφορίες :

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Δήμου Ζωγράφου (Γ. Ζωγράφου 17, είσοδος από Πλατεία Ι.Ν Αγίου Γεωργίου)

Είσοδος Ελεύθερη

Κράτηση Θέσης : 210-7718942

Ώρα έναρξης 09.00 μ.μ

Η προσέλευση κοινού ξεκινά μια ώρα πριν από την έναρξη της παράστασης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.