Οξύ πνευμονικό οίδημα η αιτία θανάτου του Bασίλη Μάγγου σύμφωνα με την ιατροδικαστή




O αιφνίδιος θάνατος του 26χρονου Βασίλη Μάγγου στο Βόλο, προκάλεσε αίσθηση στην κοινή γνώμη, καθώς επρόκειτο για έναν νεαρό ακτιβιστή, ο οποίος είχε καταγγείλει ότι είχε πέσει θύμα αστυνομικής βίας. Ο άτυχος άνδρας, κατέληξε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Ιουλίου στο σπίτι του, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η νεκροψία-νεκροτομή ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 15 Ιουλίου και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ιατροδικαστής Ελένη Καλύβα πραγματοποίησε τη νεκροτομή παρουσία Εισαγγελέα αλλά και παρουσία τεχνικού συμβούλου της οικογένειας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο θάνατος του 26χρονου Βασίλη Μάγγου αποδίδεται σε οξύ πνευμονικό οίδημα.

Θα ακολουθήσουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, τα οποία χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

Το οξύ πνευμονικό οίδημα δεν συνδέεται, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πρώτες πληροφορίες, με τα χτυπήματα που είχε δεχτεί από αστυνομικούς ο 26χρονος.



Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα ο Βασίλης Μάγγος είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς στο Βόλο.

Η καταγγελία
Σύμφωνα με την καταγγελία, «ο νεαρός χτυπήθηκε άγρια μπροστά στα μάτια περαστικών στο κέντρο του Βόλου και οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Μέσα στο αμάξι που τον μετέφερε σύμφωνα με μαρτυρία του πατέρα του οι αστυνομικοί συνέχιζαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Το ξύλο συνεχίστηκε στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης, όπως και οι βωμολοχίες. Τον χτύπησαν αλύπητα σπάζοντας τα πλευρά του μέχρις σημείου ο νεαρός να φωνάζει “δεν μπορώ να αναπνεύσω”.Και κορυφώνοντας τις βιαιότητες οι αστυνομικοί τον υπέβαλαν σε βασανιστήριο. Όταν ζήτησε νερό, τον οδήγησαν σε καταψύκτη και του το έδιναν σταγόνα σταγόνα».

Από την πλευρά του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση, στην οποία αναφέρει ότι ο θάνατος του νεαρού δεν συνδέεται με την καταγγελία για αστυνομική βία.

«Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρονών στο Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία. Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι. Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί. Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στην θλίψη τους», αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο νεαρός φέρεται να είχε τραυματιστεί σοβαρά από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης συμπαράστασης στους συλληφθέντες της μαζικής διαδήλωσης της 13ης Ιουνίου ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge και της δημιουργίας εργοστασίου SRF από τον δήμο Βόλου. (Πηγή: ethnos.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.