Ο Πρωτέας Βούλας αναπτύσσει τις υποδομές του στο Μπάσκετ Γυναικών




Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε την συνεχιζόμενη παρακμή στο Μπάσκετ Γυναικών. Η ανυπαρξία οποιουδήποτε κεντρικού αναπτυξιακού προγράμματος από την Ομοσπονδία και την πλειονότητα των Σωματείων, η απουσία σχεδίου για την ανάπτυξη του αθλήματος αλλά και η επιμονή στην χρησιμοποίηση ξένων παικτριών στο Πρωτάθλημα της Α1, έχουν οδηγήσει στην απαξίωση και υποβάθμιση των Πρωταθλημάτων και του Μπάσκετ Γυναικών στη χώρα μας. Σε αυτό το νέο περιβάλλον, η ανάδειξη νέων ταλέντων είναι προβληματική έως αδύνατη.

Ο Πρωτέας, με βάση την ιστορία του στο Μπάσκετ Γυναικών σε υψηλό επίπεδο αλλά και στις υποδομές (5 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Νεανίδων τα τελευταία 6 χρόνια) προχωράει στην αναδιάρθρωση του τμήματος Γυναικών αναθέτοντας την Τεχνική Διεύθυνση όλου του τμήματος Γυναικών στον coach Γιώργο Τσεμπέρη.

Ο κ. Τσεμπέρης έχει υπηρετήσει στον Πρωτέα τα τελευταία 7 χρόνια, ως Υπεύθυνος Ακαδημιών, Προπονητής τμημάτων υποδομών Αγοριών και Κοριτσιών όπου και επέτυχε την κατάκτηση 2 Πρωταθλημάτων Νεανίδων, ενώ την αγωνιστική σαιζόν που τελείωσε ήταν ο Πρώτος Προπονητής της Ομάδας Γυναικών του Πρωτέα. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει επίσης προπονητικές θέσεις στο Μπάσκετ Γυναικών (βοηθός του Μάνου Μανουσέλη στη μεγάλη ομάδα του Σπόρτινγκ), αλλά και Προπονητής Παιδικών και Εφηβικών τμημάτων στον Ολυμπιακό. Θεωρείται από τους κορυφαίους θεωρητικούς του αθλήματος και ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην ατομική βελτίωση Αθλητών/Αθλητριών.

Ο Γιώργος Τσεμπέρης με τη νέα του ιδιότητα θα έχει την ευθύνη για την ανάπτυξη των τμημάτων Juniors, Μίνι, Παγκορασίδες και Κορασίδες.



Σε συνεργασία με προπονητές και τον γυμναστή μας, θα καταστήσει Προπονητικό  Πρόγραμμα που θα εφαρμόζεται από όλους σε όλα τα τμήματα.

Σε συνεργασία με τον Προπονητή του Γυναικείου και τον Γυμναστή μας ο κ. Τσεμπέρης θα είναι υπεύθυνος για την αθλητική και Τεχνική βελτίωση των Αθλητριών μας που από φέτος θα στελεχώνουν την ομάδα νεανίδων και Γυναικών.

Ο Πρωτέας προχωρά στην επένδυση σε τμήματα υποδομών για κορίτσια, τοποθετώντας έναν κορυφαίο προπονητή σε μία θέση πρόκληση, προσδοκώντας ότι μέσω ενός μεσοπρόθεσμου προγράμματος θα δούμε αποτελέσματα που θα ωφελήσουν όχι μόνο τις νεαρές αθλήτριες και τον Πρωτέα, αλλά και το Ελληνικό Μπάσκετ Γυναικών συνολικά.

 Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον coach Τσεμπέρη στα νέα του καθήκοντα!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.