Ο φόβος της Δήμητρας Νάνου για τα φεστιβάλ του καλοκαιριού




(αναδημοσίευση της ανάρτησης της Δήμητρας Νάνου – Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθηνών)

Κατά κοινή ομολογία είναι ένα καλοκαίρι διαφορετικό από τα προηγούμενα. Καλούμαστε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην προστασία της δημόσιας υγείας και της οικονομίας, στην επανεργοποίηση των κλάδων του πολιτισμού και την λειτουργία τους εντός ασφαλούς πλαισίου. Ο κίνδυνος αναζωπύρωσης της επιδημίας είναι υπαρκτός.

Ψηλά στις προτεραιότητες όλων, της Π.Α. και των Δήμων, είναι η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων προκειμένου να υπάρξει βιωσιμότητα στις δράσεις μας, σε κάθε επίπεδο, και ασφάλεια στην υγεία.

Διαπιστώθηκε εξαρχής η συστολή και των Δημάρχων για το αν θα πραγματοποιήσουν φεστιβάλ φέτος το καλοκαίρι και αν ναι, ποιους χώρους θα προκρίνουν και εντός ποιου χρονικού πλαισίου. Διαπιστώθηκε, επίσης, δικαιολογημένη και εύλογη – κατά την άποψή μου – ελαστικότητα και ευελιξία ως προς τον προγραμματισμό εκδηλώσεων, επειδή τα πραγματικά δεδομένα μεταβάλλονται συνεχώς.



Η στόχευσή μας είναι χώροι οριοθετημένοι, ελεγχόμενοι κατά την είσοδο – έξοδο, αλλά και κατά την διάρκεια κάθε παράστασης με οριοθετημένες θέσεις καθισμάτων. Βούλησή μας είναι να υπάρχει – και υπάρχει – πλουραλισμός, υποστηρίζοντας ένα ευρύ πλέγμα καλλιτεχνικών δράσεων.

Οι προτάσεις πολιτισμού έχουν τύχει ουσιαστικής επεξεργασίας και ωρίμανσης. Αφήνουν ένα πολιτιστικό αποτύπωμα, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα κριθεί απολογιστικά. Θα αξιολογηθούν η αισθητική και καλλιτεχνική αρτιότητα, η αρτιότητα της οργάνωσης και εκτέλεσης κάθε παραγωγής.

Για τις πολιτιστικές προτάσεις στην #Περιφερειακή_Ενότητα_Νοτίου_Τομέα_Αθηνών, stay tuned…

(Σημεία από την τοποθέτησή μου επί της εγκρίσεως του πολιτιστικού προγράμματος της Π.Α. για το καλοκαίρι 2020, το οποίο υπερψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της 24.6.2020).

#neaarxiattiki #GiorgosPatoulis #DimitraNanou #stanotia
#ΕλένηΔουνδουλάκη #ΧάρηςΡώμας

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.