Η εξώδικη απάντηση του NOTIA.GR στον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης για τα led των 8,2 εκατομμυρίων ευρώ




Μεγάλη ενόχληση φαίνεται ότι προκάλεσε το δημοσίευμα του notia.gr για τον φωτισμό led στον Δήμαρχο Αργυρούπολης-Ελληνικού κ. Κωνσταντάτο, ο οποίος δείχνει μεγάλη δυσανεξία στην κριτική.

Εμείς συνιστούμε στον κ. Κωνσταντάτο ψυχραιμία, του θυμίζουμε ότι αποστολή του Τύπου δεν είναι μόνο να «εξυμνεί» τους αιρετούς, αλλά και να τους ελέγχει, του τονίζουμε ότι όσα έχουμε γράψει είναι αλήθεια (ακόμα και αν δεν του αρέσουν) και παραθέτουμε ολόκληρο το Εξώδικο που μας έστειλε, αλλά και το Εξώδικο που του στείλαμε εμείς με τη δική μας απάντηση, ώστε να σχηματίσουν γνώμη οι αναγνώστες μας.

Φυσικά, επειδή επιμένουμε στα όσα έχουμε γράψει, περιμένουμε να δουμε αν θα μας ζητήσει συγγνώμη, όπως ρητά δηλώνουμε στο δικό μας Εξώδικο ή αν θα μας κάνει Μήνυση, όπως μας απειλεί, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να εξετάσουμε λεπτομερώς την υπόθεση ενώπιον του Εισαγγελέα.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γίνει σαφές και στον κ. Κωνσταντάτο και σε όποιον άλλον επιθυμεί να μας υποδείξει πώς θα ασκούμε το δημοσιογραφικό μας λειτούργημα, ότι οι «φιλικές συστάσεις» και οι απειλές με εξώδικα και αγωγές, δεν θα μας φιμώσουν.  




ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΩΣΤΑΝΤΑΤΟΥ

TO ΕΞΩΔΙΚΟ TOY NOTIA.GR

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ

EΞΩΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Του

Γεωργίου Φρίμη του Νικολάου, υπό την ιδιότητα του νομίμου δικαιούχου του ονόματος χώρου (domain name)-ηλεκτρονικής διεύθυνσης με τα στοιχεία: www.notia.gr, κατοίκου Αλίμου Αττικής, οδός Μεσολογγίου αρ. 44.

ΠΡΟΣ

Ιωάννη Κωνσταντάτο του Κωνσταντίνου, Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, κάτοικο Αργυρούπολης Αττικής, Λ.Κύπρου αρ.68.

____________________________________________________________________________

Μεγάλη έκπληξη και ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση μας προκάλεσε η ενόχλησή σας και η από 4-6-2020 Εξώδικος Δήλωση – Πρόσκληση – Διαμαρτυρία σας προς το notia.gr, δεδομένου ότι ο,τιδήποτε έχει γράψει το notia.gr στο από 3-6-2020 δημοσίευμα είναι απολύτως αληθές και μάλιστα το σχετικό άρθρο μας δημοσιεύει (αναπαράγει) ολόκληρη τη δική σας δημόσια δήλωση-ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και ολόκληρη τη Σύμβαση που έχετε υπογράψει με το ανάδοχο επιχειρηματικό σχήμα «ΟΤΕ ΑΕ – Globiled Μ.ΙΚΕ».

Συνεπώς το δημοσίευμά μας ήδη φιλοξενεί και ήδη προβάλλει τη δική σας θέση και άποψη με τη μεγαλύτερη πληρότητα και ακρίβεια.

Ως αιρετός και δημόσιο πρόσωπο οφείλετε να γνωρίζετε και να σέβεστε τα θεσμικά όρια κάθε λειτουργήματος (αιρετού – Τύπου) και να μην επιχειρείτε να «φιμώσετε» όποιο Μέσο λειτουργεί κατά τρόπο, που δεν σας βρίσκει σύμφωνο. Αποστολή του Τύπου είναι και ο θεσμικός έλεγχος των αιρετών και των ενεργειών τους, ο δημοσιογραφικός έλεγχος και η κριτική, ανεξάρτητα από το αν αυτό σας είναι αρεστό ή όχι.

Δεν είναι βάσιμη η ενόχληση και η Διαμαρτυρία σας, για ένα άρθρο που δημοσιεύει κατά λέξη τα όσα έχετε πει δημοσίως ο ίδιος, αλλά ταυτόχρονα δεν συμφωνεί μαζί σας για το ότι έχετε σημειώσει «ιστορική επιτυχία» ως Δημοτική Αρχή. Παρόλο που αναδημοσιεύουμε το σύνολο της ανάρτησής σας στα social media, παρόλο που δημοσιεύουμε το σύνολο της επίμαχης Σύμβασης από το ΚΗΜΔΗΣ, εντούτοις εσείς μας ζητάτε να ανακαλέσουμε, αποστέλλοντάς μας Εξώδικη Δήλωση-Διαμαρτυρία.

Την Εξώδικό σας αυτή Δήλωση αρνούμαστε, απορρίπτουμε και αποκρούουμε στο σύνολό της ως αβάσιμη και καταχρηστική, για τον λόγο ότι έχουμε γράψει την αλήθεια και μόνον, καθώς και για το γεγονός ότι δεν υπάρχει τίποτα από το άρθρο μας, που να μπορεί να ανακληθεί. Ειδικότερα:

– Δεν μπορεί να ανακληθεί η φράση μας «Μεγάλη επιτυχία!». Είτε κάποιος την λάβει κατά κυριολεξία, είτε ως δηκτικό σχόλιο, η φράση είναι απολύτως σύννομη και θεμιτή. Δεν αποτελεί συκοφαντική δυσφήμηση το να μην συμφωνούμε μαζί σας ότι είναι «ιστορική» επιτυχία της Δημοτικής σας Αρχής η κατάρτιση της επίμαχης σύμβασης μεταξύ του Δήμου σας και του αντισυμβαλλόμενου επιχειρηματικού σχήματος.

– Δεν μπορεί να ανακληθεί η αναφορά μας στο ύψος της σύμβασης, το οποίο είναι απολύτως ακριβές. Το ύψος της επίμαχης Σύμβασης με αρ.πρωτ. 5564/30.1.2020, όπως προκύπτει από την ίδια τη Σύμβαση που είναι αναρτημένη στο ΚΗΜΔΗΣ με ΑΔΑΜ: 20SYMV006218342 2020-01-30, είναι 8.297.824 €. Συνεπώς ο Δήμος Αργυρούπολης-Ελληνικού αναλαμβάνει δέσμευση για το ποσό αυτό, όπως ακριβώς γράφουμε.

Σημειώνουμε ότι το ως άνω ποσό θα επιβαρύνει τους Κωδικούς του Προϋπολογισμού του Δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού για τα επόμενα δώδεκα (12) έτη, συνεπώς δεν είναι αληθής ο δικός σας ισχυρισμός στην ανάρτησή σας ότι το έργο «δεν θα στοιχίσει ούτε ένα ευρώ» στον Δήμο, αφού η αλήθεια είναι ότι θα στοιχίσει εκατομμύρια ευρώ στον Δήμο.

– Δεν μπορεί να ανακληθεί η αναφορά μας ότι τα led είναι κινέζικης προέλευσης, αφού αυτή είναι η αλήθεια. Δεν ευθύνεται το notia.gr για το αν στη συνείδηση μέρους του κοινού τα κινεζικά προϊόντα είναι ταυτισμένα με ευτελή και κακής ποιότητας προϊόντα, όπως ισχυρίζεστε. Αντιθέτως μάλιστα, η διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων, που προμηθεύεται ο Δήμος Αργυρούπολης-Ελληνικού, θα έπρεπε να αποτελεί ήδη αντικείμενο δικής σας μέριμνας, προκειμένου να παράσχετε διευκρινίσεις για την ποιότητα των κινεζικών φωτιστικών, διαβεβαιώνοντάς μας μάλιστα για την ποιότητά τους, εφόσον είστε σίγουρος.

– Δεν μπορεί να ανακληθεί η αναφορά μας στον Δήμο Βάρης-Βούλα-Βουλιαγμένης, αφού και η αναφορά αυτή είναι ακριβής και αληθής, δεδομένου ότι δημοσιεύουμε μάλιστα το σύνολο και αυτής της Σύμβασης από το ΚΗΜΔΗΣ με ΑΔΑΜ: 17SYMV001943291 2017-09-14.

– Δεν μπορούν να ανακληθούν οι «συνειρμοί» που διαβάζοντας το άρθρο μας ενδέχεται κάποιος αναγνώστης να κάνει, όπως ισχυρίζεστε, για τον λόγο ότι, απλούστατα, οι όποιοι τυχόν συνειρμοί δεν είναι δική μας ευθύνη, ούτε διατυπώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί από εμάς. Αν τα πραγματικά γεγονότα που αναφέρουμε είναι πρόσφορα να προκαλέσουν σε αναγνώστες αρνητικούς συνειρμούς για το πρόσωπό σας, τότε θα πρέπει ο ίδιος να αναρωτηθείτε για το γεγονός αυτό και για την ορθότητα των δικών σας ενεργειών, χειρισμών και επιλογών. Οι αρνητικοί συνειρμοί των πολιτών, έτσι όπως στην Εξώδικη Δήλωσή σας τους περιγράφετε, δεν αποτελούν δικούς μας ισχυρισμούς, αλλά δικές σας εικασίες, υποθέσεις και εικοτολογίες, για τις οποίες δεν είναι δυνατόν να εγκαλείται ο αρθρογράφος!

– Είναι πρόδηλο ότι η φράση μας «Ο Κωνσταντάτος δίνει….» αναφέρεται στον κ. Κωνσταντάτο ως εκπρόσωπο του Δήμου και όχι ως φυσικό πρόσωπο – ιδιώτη. Εξάλλου και από το κείμενό μας είναι σαφές ότι ο κ. Κωνσταντάτος δεν δίδει ο ίδιος ως ιδιώτης το ποσό των 8.297.824 €, αλλά το ποσόν αυτό το δίδει ο Δήμος που εκπροσωπεί. Ως εκ τούτου είναι ακατανόητη η αναφορά σας και η διαμαρτυρία σας για την χρήση της έκφρασης αυτής.

– Όσον αφορά τη σύγκριση με άλλους Δήμους, την οποία μας προσκαλείτε να κάνουμε, και πάλι κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα απέβαινε σε όφελος των ισχυρισμών σας και επίρρωση αυτών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την περίπτωση του Δήμου Ρόδου, στον οποίον εσείς κάνετε ρητή μνεία, όπου ουσιαστικά το ίδιο επιχειρηματικό σχήμα (ΟΤΕ-Globiled) κηρύχθηκε έκπτωτο από την εκεί Δημοτική Αρχή, εν μέσω ορυμαγδού καταγγελιών, διαμαρτυριών και διαμάχης μεταξύ δημοτικών παρατάξεων, επιχειρηματιών κ.λπ. Αντίστοιχα ισχύουν και για άλλους Δήμους που στην Εξώδικό Δήλωσή σας επικαλείστε ως ‘πρότυπο’ για τη δική σας Σύμβαση, όπως π.χ. τον Δήμο Σαρωνικού, όπου υπήρξαν σοβαρές καταγγελίες για την εκεί αντίστοιχη Σύμβαση, διεξήχθη σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των εκεί δημοτικών δυνάμεων και τελικά η εκεί Σύμβαση τροποποιήθηκε από τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, καθίσταται σαφές ότι τίποτα αναληθές δεν είπαμε, τίποτα απολύτως δεν αποκρύψαμε από το αναγνωστικό κοινό, αντιθέτως αναδείξαμε ένα θέμα με τρόπο που δεν ήταν αρεστός σε εσάς. Εξάλλου στην ίδια την Εξώδικο όχλησή σας ουσιαστικά διαμαρτύρεστε για τα όσα οι αναγνώστες μας ενδέχεται να σκεφτούν και τις σκέψεις αυτές των αναγνωστών κατ’ ουσίαν μας προσκαλείτε να ανακαλέσουμε, όπερ δεν είναι λογικά εφικτό.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

1. Αποκρούουμε ρητά και αρνούμαστε στο σύνολό της την από 4-6-2020 Εξώδικο Δήλωση-Διαμαρτυρία σας ως ανακριβή, αναληθή, καταχρηστική και αβάσιμη.

2. Ζητούμε άμεσα και δημόσια να ανακαλέσετε τους σε βάρος μας περιεχόμενους στην από 4-6-2020 εξώδικη δήλωσή σας ισχυρισμούς, που μας απομειώνουν και μας θίγουν επιστημονικά, επαγγελματικά και δημοσιογραφικά.

ΑΛΛΩΣ επιφυλλασσόμαστε να προβούμεάμεσα στην άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μας ενώπιον οποιασδήποτε αρχής και κάθε αρμόδιου δικαστηρίου.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής καλείται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτόν που απευθύνεται προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως, που θα συντάξει.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.