Μεγάλη επιτυχία! Ο Κωνσταντάτος δίνει 8.200.000 ευρώ για να αγοράσει κινέζικα led
8.200.000 ευρώ θα κοστίσει η Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημοτικού Φωτισμού, σε Ελληνικό και Αργυρούπολη. Ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πλήρωσε 1.900.000 ευρώ ενώ ο δήμος Αλίμου, για μεγαλύτερη ποσότητα και φωτιστικών και στύλων ευρωπαϊκών προδιαγραφών έδωσε 2.900.000 ευρώ.


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Άλλο ένα κορυφαίο έργο της Ενωμένης Πόλης και του Δημάρχου μας Γιάννη Κωνσταντάτου γίνεται πράξη ύψους 8 εκ ευρώ από τα μεγαλύτερα που έγιναν ποτέ στη πόλη μας και δίχως να επιβαρυνθεί στο ελάχιστο ο δημότης μας.

Μια μεγάλη ημέρα ξημέρωσε για τον δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης. Από την Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020, ξεκίνησε το έργο ενεργειακής αναβάθμισης και αυτοματοποίησης έξυπνου φωτισμού μαζί με τις εφαρμoγές της Έξυπνης Πόλης (Smart Cities).

Πρόκειται για ένα έργο που θα πραγματοποιηθεί με αυτοχρηματοδότηση, καθώς ο Δήμος δεν θα προχωρήσει σε καμία επένδυση κεφαλαίου και δεν θα εκτεθεί σε οποιονδήποτε κίνδυνο ενώ αντιθέτως θα επιτύχει ένα συνολικό εγγυημένο όφελος που θα ξεπεράσει τα 1,2 εκ. ευρώ.

Το έργο βασίζεται στην Μελέτη Ενεργειακής Αναβάθμισης Δημοτικού Φωτισμού, που προετοίμασε ο Δήμος μας και στη Μελέτη Βιωσιμότητας που ολοκληρώθηκε το 2018. Η ανάδειξη του Αναδόχου Ένωση Εταιρειών «ΟΤΕ Α.Ε. – GLOBILED Μ.ΕΠΕ» του έργου έγινε με διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό και αφορά την αντικατάσταση 5.391 υφιστάμενων ενεργοβόρων φωτιστικών/προβολέων (σε δρόμους, πλατείες κλπ.) με «έξυπνα» φωτιστικά/λαμπτήρες/προβολείς νέας τεχνολογίας LΕD. Ταυτόχρονα, μέσω του ίδιου έργου ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης θα αποκτήσει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα Έξυπνης Πόλης (Smart Cities) μέσα από την οποία θα παρέχονται μια σειρά από έξυπνες εφαρμογές για τους δημότες όλης της πόλης όπως:

• Σύστημα τηλεελέγχου – Tηλεδιαχείρισης – Eλέγχου ενέργειας Φωτισμού
• Σύστημα έξυπνης στάθμευσης
• Σημεία ελεύθερης πρόσβασης WiFi
• Σύστημα τηλεματικής – ευφυών μεταφορών για την δημοτική συγκοινωνία

Πιο συγκεκριμένα το ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας αναμένεται να ξεπεράσει το 79,5% ενώ η μείωση ρύπων (εκπομπών CO2) θα περιοριστεί περίπου κατά 79,5% σε σχέση με την υφιστάμενη εκπομπή.

Το οικονομικό όφελος από την επιτευχθείσα εξοικονόμηση θα βελτιώσει τις χρηματοροές του δήμου μας και θα τις διοχετεύσει είτε σε μείωση τελών, είτε σε πρόσθετες επενδύσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την υφιστάμενη έλλειψη προσωπικού και με το γεγονός ότι ο Δήμος μας θα σταματήσει να ασχολείται επί καθημερινής βάσης με τον δημοτικό φωτισμό (βλάβες, αντικατάσταση λαμπτήρων) και την παρακολούθηση του, την οποία αναλαμβάνει επίσης ο τελικός ανάδοχος, δημιουργούν ένα συνολικό αποτέλεσμα όχι απλώς ελκυστικό και ουσιώδες, αλλά στην κυριολεξία καταλυτικό για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πόλης μας.

Με το έργο αυτό ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης κάνει ένα μεγάλο βήμα ώστε να αποτελέσει πρότυπο «πράσινης» & «έξυπνης» πόλης.

To έργο θα αποφέρει σημαντικό οικονομικό όφελος προς το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης και τους δημότες του:

✓ Συνολικό εγγυημένο οικονομικό όφελος του Δήμου και των Δημοτών που θα ξεπεράσει τα 1,2 εκ ευρώ!
✓ 79,5% εγγυημένη εξοικονόμηση ενέργειας.
✓ Μείωση ενεργειακού αποτυπώματος κατά 4.518 τόνους CO2 κάθε χρόνο.
✓ Συμβολή στην αισθητική αναβάθμιση και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, σε κάθε περιοχή του Δήμου.
✓ Καλύτερη λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας.
✓ Μηδενισμός των ετήσιων εξόδων συντήρησης, προμήθειας φωτιστικών τα επόμενα 12 χρόνια.

Εν κατακλείδι, το έργο του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης δεν έχει να κάνει απλά και μόνον με αντικατάσταση του οδοφωτισμού αλλά είναι η μετάβαση ενός δήμου από τον παθητικό φωτισμό στον έξυπνο φωτισμό στην ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ.

Διαβάστε Επίσης

χόλια στο “Μεγάλη επιτυχία! Ο Κωνσταντάτος δίνει 8.200.000 ευρώ για να αγοράσει κινέζικα led

 • 04/06/2020 at 6:52 μμ
  Permalink

  @Notia.gr
  Συνεχίστε να χτυπάτε με “αποκαλύψεις” τον Κωνσταντάτο παιδιά…για να τον έχουμε Δήμαρχο 30 χρόνια..

  Απαντήστε
 • 05/06/2020 at 1:09 μμ
  Permalink

  Συγχαρητηρια που ανεβάσατε τις 2 συμβάσεις για να καταλάβουμε το ψεύτικο ρεπορτάζ σας.
  Η σύμβαση των ΒΒΒ αναφέρεται σε “Προμήθεια” και η σύμβαση του Ελληνικού – Αργυρούπολης σε “Υπηρεσίες”. Συγκρινεται μήλα με πορτοκάλια για να συκοφαντήσετε τον Κωνσταντάτο. Όλοι πλέον ξερουμε τον ρολο σας.

  Απαντήστε
  • 05/07/2020 at 8:39 πμ
   Permalink

   Δεν εχει σημασια υπηρεσιες η προμηθεια. Συγκρινε τα συστηματα (φωτα η καντηλια) και κανε τα μαθηματικα για 12 χρονια και δες τι “μπαινει” η τι καλυτερα τι μενει στα ταμεια του δημου. Απ’ οτι βλεπω το 85% της εξοικονομησης κοστους φωτισμου φευγει απο τα ταμεια του δημου….επισης η συμβαση δεν αναφερει φωτεινοτητα των λαμπτηρων παρα Watt. Τα Watt δε λενε τιποτα για φωτεινοτητα LED (παλι φωτα η καντηλια?), Με αλλα λογια τι βαζουνε??

   Απαντήστε
 • 04/07/2020 at 10:11 πμ
  Permalink

  Εν τώ μεταξύ τα νέα φώτα ούτε που πλησιάζουν σε φωτισμό τα προηγούμενα βλέποντας τα έξω από το σπίτι μου,θα χρειαστούν και άλλα φώτα που δεν νομίζω ότι θα βάλουν.

  Απαντήστε
  • 04/07/2020 at 4:10 μμ
   Permalink

   Υπάρχουν φωτογραφίες που θα μπορο’υσαν να αποτυπώσουν το αποτέλεσμα?

   Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.