Τ. Γαϊτάνης: Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας




Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, την “αμηχανία” της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και την επόμενη μέρα στην οικονομία και τον τουρισμό, μίλησε στο Lobby FM ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης. “Η κυβέρνηση έχει μία ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ο πρωθυπουργός έχει την πολιτική νομιμοποίηση και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας“, δήλωσε ο κ. Γαϊτάνης.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι κρίσεις πάντα γεννούν ευκαιρίες. Αναφέρθηκε στις αλλαγές που επήλθαν κατά τη διάρκεια της κρίσης και έκανε ειδική μνεία στην ψηφιακή οργάνωση του κράτους.

Παράλληλα, επισήμανε ότι στην οικονομία έχουν γίνει προσπάθειες για να στηριχθεί ο εργαζόμενος και η επιχειρηματικότητα. Ανέφερε ότι με νόμο απαγορεύθηκαν οι απολύσεις, επεκτάθηκαν τα προγράμματα ανεργίας και έχουν προκηρυχθεί προγράμματα στήριξης των ανέργων.

Συνέχισε λέγοντας ότι δεν υπάρχουν πλέον δημοσιονομικοί περιορισμοί για το 2020 καθώς οι δαπάνες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού δεν προσμετρώνται. Επίσης δεν έχουμε τους περιορισμούς των πρωτογενών πλεονασμάτων.



Σε σχέση με τα κονδύλια από την Ευρώπη, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της επιστρεπτέας καταβολής, της δυνατότητας των επιχειρήσεων να λαμβάνουν δάνεια ύψους έως το 25% του τζίρου τους καθώς και στο πρόγραμμα “SURE” το οποίο αφορά την επιδότηση εργασίας.  Για το ΕΣΥ, είπε, ότι θωρακίστηκε αφού έχουν γίνει 3.800 προσλήψεις και κρεβάτια στις ΜΕΘ είναι 1.100. Σχολίασε λέγοντας ότι δεν πρόκειται να φερθούμε σε αυτή τη κρίση απερίσκεπτα, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ που ζητά να διαθέσουμε όλα τα χρήματα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Πρόκειται για ανεδαφική πρόταση αφού κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτή η κρίση.

Σε σχέση με τον τουρισμό, τόνισε ότι ζητάμε έναν καλύτερο πανευρωπαϊκό συντονισμό και αναμένουμε από την ΕΕ, κατευθυντήριες οδηγίες για τις μετακινήσεις. Δήλωσε αισιόδοξος και έφερε ως παράδειγμα τα θετικά δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο για την Ελλάδα, που αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης.

Αναφορικά με το άρθρο του Α. Τσίπρα στην “ΕΦ.ΣΥΝ.”, ο κ. Γαϊτάνης τόνισε σχολίασε ότι ο κ. Τσίπρας εμφανίζει μία αγωνία να πει και εκείνος ότι θα έκανε τα αντίστοιχα πράγματα, δείχνοντας την αμηχανία στην οποία βρίσκεται.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.