Στους Δήμους τα 10 εκατομμύρια ευρώ από τις παραβάσεις
Κοντά στα δέκα εκατομμύρια ευρώ πλήρωσαν οι Έλληνες τις «άσκοπες» μετακινήσεις τους, στο πλαίσιο των απαγορεύσεων που ξεκίνησαν από τις 23 Μαρτίου για την ανάσχεση μετάδοσης του κορωνοϊού. (Του Θάνου Σωτήρη/astinomiko.gr)

Από σήμερα, Δευτέρα 4 Μαΐου, οι απαγορεύσεις αυτές παύουν να ισχύουν, εκτός και αν επανέλθει επικίνδυνος αριθμός κρουσμάτων, οπότε, όπως τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς: «Εάν δεν τηρούμε τους κανόνες ο κίνδυνος για έξαρση του κορωνοϊού και για νέους περιορισμούς θα είναι μονόδρομος».


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
Τι έγιναν όμως αυτά τα δέκα εκατομμύρια ευρώ;

Όπως είχε αποκαλύψει το astinomiko.gr στις 5 Απριλίου, ενώ ο κ. Χαρδαλιάς είχε αρχικά ανακοινώσει πως τα χρήματα από τα πρόστιμα των …απείθαρχων θα πήγαιναν στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τελικά στην ΚΥΑ που τα θεσμοθέτησε δεν υπήρξε η απαραίτητη πρόβλεψη, με αποτέλεσμα τα ποσά αυτά να καταλήγουν στα ταμεία των Δήμων, αφού οι «κλήσεις» βεβαιώνονταν με βάση το άρθρο 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, και έχουν πιστωθεί με τους ειδικούς κωδικούς που αναγράφουν οι αστυνομικοί στο πάνω μέρος των κλήσεων, στους Δήμους, στα όρια των οποίων διαπράττεται η παράβαση.

Μετά την αποκάλυψη του astinomiko.gr, στελέχη του υπουργείου προστασίας του Πολίτη μας απάντησαν χαρακτηριστικά ότι “μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει έγγραφη αποτύπωση και οδηγίες για τα συγκεκριμένα χρήματα. Πρέπει να γίνει κάποια νομοθετική ρύθμιση μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών, ώστε τα χρήματα να διατεθούν για την ενίσχυση του ΕΣΥ όπως είχε πει δημοσίως και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς”.

Τελικά όμως δεν έγινε το παραμικρό, και τα χρήματα από τις παραβιάσεις των απαγορευτικών μέτρων καταλήγουν στα ταμεία των Δήμων σε ολόκληρη την χώρα!

Ο συνολικός αριθμός των παραβάσεων που κατέγραψε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας μέχρι και το απόγευμα της 3ης Μαΐου είναι 1.576 παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας, με πρόστιμο ύψους 300 ευρώ, και 62.243 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις, με πρόστιμο 150 ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.