Ανδρέας Κονδύλης: Ανακρίβειες από τη Δημοτική Αρχή Ελληνικού – Αργυρούπολης




Απάντηση στην ανακοίνωση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, σχετικά με την απόρριψη από το ΣτΕ της προσφυγής του Δήμου Αλίμου κατά του Φορέα Διαχείρισης της Επένδυσης του Ελληνικού, δίνει ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης. Δείτε αναλυτικά:

Με ιδιαίτερη λύπη διαβάσαμε στο διαδίκτυο Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Αργυρούπολης-Ελληνικού, η οποία στρέφεται κατά του Δήμου Αλίμου και διακινεί ανακρίβειες.

Επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση του Δήμου μας, την οποία είχαμε δημόσια διατυπώσει και σε προηγούμενη επιθετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Αργυρούπολης-Ελληνικού, ότι δεν προτιθέμεθα να συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση ανάμεσα στους Δήμους μας, καθώς θεωρούμε μία τέτοια πρακτική επικίνδυνη για την κοινωνία και ζημιογόνα για τις πόλεις μας.

Η καλλιέργεια κλίματος διχασμού ανάμεσα στις τοπικές κοινωνίες είναι ζημιογόνα για τον τόπο μας. Το ίδιο το εγχείρημα της ανάπλασης-επένδυσης στον Μητροπολιτικο Πόλο Ελληνικού–Αγ.Κοσμά απαιτεί συνέργειες και συμπράξεις, συνεργασία ανάμεσα στους 3 εμπλεκόμενους Δήμους και συνεννόηση όλων των πλευρών. Απαιτείται ψυχραιμία, σύνεση και ώριμη τεχνοκρατική προσέγγιση όλων των ζητημάτων. Απαιτεί, επίσης, σεβασμό στην άλλη άποψη, καθώς κάθε Δήμος διατηρεί το δικαίωμα να έχει την άποψή του και να ασκεί την πολιτική του.



Συνεπώς, για την αποκατάσταση της αλήθειας και μόνον, ενημερώνουμε κάθε τυχόν ενδιαφερόμενο σχετικά με την Αίτηση Ακύρωσης που έχει καταθέσει ο Δήμος Αλίμου στο ΣτΕ για την Υπουργική Απόφαση του τ.Υπουργού κ. Σκουρλέτη:

1ον Ο Δήμος Αλίμου έχει προσφύγει ενώπιον του ΣτΕ, προσβάλλοντας την Υπουργική Απόφαση Σκουρλέτη σχετικά με τον Εσωτερικό Οργανισμό του Φορέα. Υπενθυμίζουμε ότι ο Φορέας ουσιαστικά δεν λειτουργεί σήμερα και θα είναι επιφορτισμένος αποκλειστικά και μόνο με την αποκομιδή των απορριμμάτων και τον ηλεκτροφωτισμό, αφού πρώτα χτιστούν κατοικίες και καταστήματα και αφού ξεκινήσουν να παράγονται απορρίμματα.
Το έργο του Φορέα είναι, συνεπώς, εξαιρετικά περιορισμένο, ενώ ο ρόλος του κυρίως γνωμοδοτικός προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος θα ασκεί τις αρμοδιότητες των Δήμων (ο Υπουργός θα αποφασίζει για το ύψος των Δημοτικών Τελών κ.λπ.).

2ον Η Αίτηση Ακύρωσης του Αλίμου δεν στρέφεται κατά της Αργυρούπολης-Ελληνικού, όπως αναληθώς αναφέρεται, αλλά κατά της Υπουργικής Απόφασης του πρώην Υπουργού κ. Σκουρλέτη. Δεν αφορά την ύπαρξη του Φορέα, αλλά τον τρόπο λειτουργίας του, τις ανύπαρκτες αρμοδιότητές του κ.λπ. Αντιθέτως, η Δημοτική Αρχή Αργυρούπολης-Ελληνικού έλαβε απόφαση και παρενέβη στο Δικαστήριο κατά του Δήμου Αλίμου και υπέρ της Υπουργικής Απόφασης Σκουρλέτη.

3ον Η Αίτηση Ακύρωσης δεν προκαλεί κανένα απολύτως τυπικό ή ουσιαστικό εμπόδιο στην πρόοδο της Επένδυσης, όπως αναληθώς αναφέρεται. Απόδειξη τούτου, η Επένδυση έχει προχωρήσει κανονικά, παρά την Αίτηση Ακύρωσης. Η πρόοδος της επένδυσης ουδόλως έχει εμποδιστεί, ούτε πρόκειται να εμποδιστεί και από τυχόν επόμενες προσφυγές που ήδη έχουμε αποφασίσει να κάνουμε σε σχέση με τον προβληματικό “Φορέα”. Οι μέχρι τώρα καθυστερήσεις της Επένδυσης οφείλονται αποκλειστικά σε εντελώς άλλες εκκρεμότητες (καζίνο κ.λπ.).

4ον Η κατάθεση Αίτησης Ακύρωσης κατά της Υπουργικής Απόφασης Σκουρλέτη δεν αποτελεί προσωπική ενέργεια του Δημάρχου Αλίμου, αλλά ομόφωνη συλλογική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, που ομόθυμα αποφάσισε να υπερασπιστεί τα αυτονόητα, προς όφελος ουσιαστικά όλων των εμπλεκόμενων Δήμων.

5ον Η Απόφαση του ΣτΕ δεν έχει ακόμα εκδοθεί, ώστε να γνωρίζουμε το σκεπτικό της. Ό,τι γνωρίζουμε όλοι μέχρι σήμερα, προέρχεται από πληροφορίες. Θα ήταν συνετό να περιμένουμε να εκδοθεί η Απόφαση του ΣτΕ, προκειμένου όλοι να την διαβάσουμε και να την αξιολογήσουμε ψύχραιμα, προτού προχωρήσουμε σε δημόσιες ανακοινώσεις και αξιολογήσεις.

Κλείνοντας, καλούμε για μία ακόμα φορά την Δημοτική Αρχή του γειτονικού Δήμου να μην διακινεί ανακρίβειες σε βάρος του Δήμου μας και, κυρίως, να μην καλλιεργεί αντιπαραθέσεις, αντιδικίες και διχασμό στις τοπικές κοινωνίες. Η χώρα μας έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από την παλαιά πολιτική παθογένεια των διχασμών και των ερίδων.

Ας σκεφτούμε πώς μπορούμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί, με συνεννόηση και συμπράξεις, γιατί αυτό είναι το καθήκον μας απέναντι στους ανθρώπους και τις πόλεις μας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η προσφυγή του Δήμου Αλίμου κατά του Φορέα Διαχείρισης της Επένδυσης του Ελληνικού.

Στο κενό έπεσε ακόμα μία προσπάθεια του Δήμου Αλίμου εναντίον του Φορέα Επένδυσης του Ελληνικού και του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας αναφορικά με την λειτουργία του. Να υπενθυμίσουμε ότι η λειτουργία του Φορέα αποτελεί αναβλητική αίρεση για το ξεκίνημα των εργασιών.
Οποιαδήποτε προσφυγή εναντίον της λειτουργίας του, ουσιαστικά έχει ως στόχο να δημιουργήσει προβλήματα και να καθυστερήσει την έναρξη των έργων στο πρ. Αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Ο πρόεδρος του Φορέα και Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης δήλωσε σχετικά:

Ακόμα μία προσπάθεια του δημάρχου Αλίμου να θίξει τα δικαιώματα του Δήμου μας και να καθυστερήσει την επένδυση στο πρ. Αεροδρόμιου του Ελληνικού, έπεσε στο κενό.
Δίχως τυμπανοκρουσίες, η νομική μας ομάδα αντέκρουσε ένα προς ένα τα έωλα επιχειρήματά του, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι όσοι αντιστρατεύονται τα συμφέροντα του δήμου παίρνουν τις απαντήσεις που πρέπει σε όλα τα επίπεδα.

Καλώ ακόμα μία φόρα τους συναδέλφους δημάρχους της Γλυφάδας και του Αλίμου να αντιληφθούν τον ρόλο τους, να συνεργαστούν μαζί μας, και να αφήσουν στην άκρη ενέργειες που υπονομεύουν τόσο την επένδυση στο Ελληνικό, όσο και την θέση του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης σε αυτή που είναι αδιαπραγμάτευτη.

Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παίξει παιχνίδια σε βάρος των δημοτών μας αλλά και της ανάπτυξης του τόπου μας.

Να τονίσω επίσης ότι ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης έχει αποδείξει διαχρονικά, χωρίς πισωγυρίσματα, ότι στηρίζει την επένδυση, ενώ αναμένει αντισταθμιστικές ωφέλειες από την Ελληνική Κυβέρνηση, καθώς έχει εγκαταλείψει πολλές υποδομές του μέσα στο πρ. Αεροδρόμιο προκειμένου να προχωρήσει ομαλά η επενδυτική διαδικασία.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.