Σχέδιο για ανάκληση απόστρατων αξιωματικών της ΕΛΑΣ
Θάνος Σωτήρης/astinomiko.gr

Η ανάκληση αστυνομικών που συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα, αλλά και αξιωματικών που αποστρατεύτηκαν, βρίσκεται στο τραπέζι των σχεδιασμών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για το ενδεχόμενο να χρειαστούν πολλαπλάσιες αστυνομικές δυνάμεις από τις υπάρχουσες, αλλά και εξειδικευμένα στελέχη που δεν βρίσκονται πλέον στο σώμα.


Άλιμος: Μια όμορφη πόλη με όμορφους ανθρώπους – Aπολογισμός έργου 2014 – 2023
Η σκέψη αυτή προκλήθηκε τόσο από την μεταναστευτική κρίση στον Έβρο, όσο και από την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία βέβαια προς το παρόν είναι ελεγχόμενη στην χώρα μας, αλλά στο τραπέζι των σχεδιασμών στην Κατεχάκη εξετάζονται τα χειρότερα σενάρια έτσι ώστε το σύστημα να μπορέσει να αντιδράσει αποτελεσματικά σε κάθε περίπτωση.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η σκέψη είναι, ΕΑΝ χρειαστεί, να ανακληθούν ως εφεδρεία αστυνομικοί που συνταξιοδοτήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια και οι οποίοι θα καλύψουν επιτελικές θέσεις και θέσεις γραφείων, έτσι ώστε οι εν υπηρεσία συνάδελφοί τους να αποδεσμευτούν για την ενίσχυση μάχιμων υπηρεσιών. Από τις εφεδρείες αυτές θα μπορούν να αναπληρώνονται και αστυνομικοί από κομβικά κέντρα συντονισμού που πιθανόν να νοσήσουν και να χρειαστεί να μπουν σε δεκαπενθήμερη καραντίνα.

Ήδη διατυπώνεται έντονος προβληματισμός για το πως θα αντιμετωπιστεί άμεσα ένα ενδεχόμενο κρουσμάτων του κορωνοϊού για παράδειγμα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, ή στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Αντίστοιχα εξετάζεται και η επαναφορά ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών, στοχευμένα όμως και όχι οριζόντια, που αποστρατεύτηκαν πρόσφατα, και έχουν εξειδικευμένες γνώσεις ή μεγάλη εμπειρία και ικανότητα σε συγκεκριμένα αντικείμενα αστυνομικής λειτουργίας.

Τον γενικό συντονισμό όλων των σχεδιασμών της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν σε σχέση με την εξάπλωση του κορωνοϊού έχει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, και πρώην Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κώστας Τσουβάλας, σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Του Θάνου Σωτήρη

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.