Νέα δομή φροντίδας για τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
Ξεκίνησε από σήμερα η λειτουργία της νέας δομής κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της πόλης που δεν είναι σε θέση να μετακινηθούν εκτός του σπιτιού τους.

Βάσει της λειτουργίας της νέας δομής, έχουν ήδη αρχίσει να καταγράφονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τα άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις για να εξυπηρετούνται στο σπίτι τους από τις υπηρεσίες τους Δήμου και συγκεκριμένα:  • Για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους.
  • Στην πρόσβαση και εξυπηρέτηση τους από τις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους.
  • Στη διεκπεραίωση αιτημάτων τους για την παραλαβή αιτήσεων και την παράδοση πιστοποιητικών για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ
  • Στη διεκπεραίωση κάθε άλλης εργασίας συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.
  • Ειδικά για τους άπορους και οικονομικά αδύναμους κατοίκους της πόλης, η δομή θα είναι σε θέση να προσφέρει δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη και βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Όσοι λοιπόν δεν μπορούν να μετακινηθούν από τις κατοικίες τους (ηλικιωμένοι, άτομα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, ανοσοκαταστολή και χρόνιες νόσους όπως καρδιακή νόσο, αναιμία, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφροπάθεια – αιμοκαθαιρόμενοι, νευρομυϊκά ή νευρολογικά νοσήματα καθώς και χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως ΧΑΠ και βρογχικό άσθμα, εγκυμονούσες και θηλάζουσες) μπορούν να εγγραφούν στην πλατφόρμα με την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης στο www.vvv.gov.gr/menoumespiti ή στο τηλεφωνικό κέντρο στο 213 2020120 (10 γραμμές) καθημερινές από τις 08:00 έως τις 22:00 και Σάββατο και Κυριακή από τις 10:00 έως τις 18:00 δηλώνοντας τα ακόλουθα:

  • Ονοματεπώνυμο:
  • Διεύθυνση κατοικίας:
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας:
  • Ηλικία:
  • Το λόγο που δεν μπορούν μετακινηθούν από τις κατοικίες τους (ηλικιωμένοι, άτομα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, ανοσοκαταστολή και χρόνιες νόσους όπως καρδιακή νόσο, αναιμία, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφροπάθεια – αιμοκαθαιρόμενοι, νευρομυϊκά ή νευρολογικά νοσήματα καθώς και χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως ΧΑΠ και βρογχικό άσθμα, εγκυμονούσες και θηλάζουσες).

Παράλληλα, στην πλατφόρμα μπορούν να εγγραφούν σε διαφορετική κατηγορία όσοι πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις ενώ παράλληλα είναι άποροι ή οικονομικά αδύνατοι προκειμένου να μπορεί ο Δήμος να προσφέρει δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη και είδη πρώτης ανάγκης.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί όσους εγγράφονται στην πλατφόρμα και να τους παρέχει τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης στο σπίτι τους, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό αποτελεσματικά στις μετακινήσεις των συμπολιτών μας που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Παρακαλούνται όλοι, με υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης, να μην εγγράφονται στην υπηρεσία άτομα που δεν ανήκουν στις κατηγορίες που αναφέρονται ή άτομα που μπορούν να εξυπηρετούνται από τις οικογένειες τους ή από άτομα του περιβάλλοντος τους.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.