Λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου




Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για τoν περιορισμό της διάδοσης του Κορωνοϊού COVID-19 και με σκοπό την προστασία των εργαζομένων και των συναλλασσομένων, αλλά και τη διασφάλιση της λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δήμου, ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) και τα οριζόμενα στην από 11.03.2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/τ.Α), προχωρά σε μέτρα και οδηγίες που αφορούν στην εσωτερική λειτουργία των υπηρεσιών.   

Με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο, την 16η Μαρτίου 2020 συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων και αποφασίστηκαν τα κατωτέρω:

  • Όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου θα απασχολούν το 50% του προσωπικού τους εκ περιτροπής.
  • Προτρέπεται η αξιοποίηση των ηλεκτρονικών μέσων εξυπηρέτησης ώστε να αποφεύγεται η αυτοπρόσωπη παρουσία.

Ειδικότερα:

  • Τα ΚΕΠ θα λειτουργούν από τις 07.30 έως και 15.00 από Δευτέρα έως Παρασκευή και οι πολίτες θα εξυπηρετούνται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή e-mail. Συγκριμένα τα ηλεκτρονικά αιτήματα διεκπεραιώνονται μόνο στο ΚΕΠ Αγ. Βαρβάρας.
  • Η Κοινωνική Υπηρεσία θα λειτουργεί από τις 08.00 έως και 14.00 από Δευτέρα έως Παρασκευή, κατόπιν προγραμματισμένης συνάντησης. Οι τακτικές υπηρεσίες (συνεδρίες με ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, φυσιοθεραπείες, ραντεβού στα δημοτικά ιατρεία) αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας.
  • Το Κέντρο Κοινότητας  θα λειτουργεί από τις 07.30 έως και 15.00 από Δευτέρα έως Παρασκευή και οι πολίτες θα εξυπηρετούνται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή e-mail μόνο για: το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, επιδότηση ενοικίου και προνοιακά επιδόματα και κατόπιν προγραμματισμένης συνάντησης.
  • Οι δομές του κοινωνικού παντοπωλείου και του κοινωνικού συσσιτίου θα συνεχίσουν να λειτουργούν.
  • Η διεξαγωγή των πολιτικών γάμων θα γίνεται δίχως την παρουσία καλεσμένων, εκτός του κύκλου της στενής οικογένειας του ζεύγους (μάρτυρες, γονείς, αδέλφια) και πάντως όχι πέραν των 10 ατόμων.
  • Οι πληρωμές θα πραγματοποιούνται μόνο μέσω κατάθεσης – είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία στην Τράπεζα – στον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού του Δήμου Παλαιού Φαλήρου (ΙΒΑΝ).
  • Η Υπηρεσία της Καθαριότητας λειτουργεί κανονικά δίχως κάποια αλλαγή.
  • Η προσέλευση του κοινού περιορίζεται στο απολύτως αναγκαίο και οι συναλλασσόμενοι θα εξυπηρετούνται είτε τηλεφωνικά είτε μέσω e-mail είτε με ΦΑΞ και κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή e-mail και εφόσον κριθεί το κατεπείγον της κάθε υπόθεσης από την Υπηρεσία.
  • Οι Υπηρεσίες θα λαμβάνουν τα αιτήματα μέσω e-mail ή τηλεφωνικά ή με ΦΑΞ και υποχρεωτικά οι συναλλασσόμενοι θα αναφέρουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους (e-mail, τηλέφωνο).
  • Τα αιτούμενα πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.ά. θα αποστέλλονται στον αιτούντα μέσω email όπου είναι εφικτό και στις περιπτώσεις που αυτό δεν είναι δυνατό και κρίνεται απαραίτητη η φυσική παρουσία, τότε η προσέλευση του συναλλασσόμενου ή του νόμιμου εκπροσώπου του (με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ) θα πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένης συνάντησης.  Στα χορηγούμενα έγγραφα θα αναφέρονται τα στοιχεία των αρμοδίων υπαλλήλων για την παροχή πληροφοριών. 

Στις εισόδους των υπηρεσιών θα υπάρχει υπάλληλος, ο οποίος θα υποδέχεται τους συναλλασσόμενους και θα ελέγχει την επιβεβαίωση ή μη της προγραμματισμένης συνάντησης (ραντεβού) και θα τους κατευθύνει έτσι ώστε να είναι ελεγχόμενη η είσοδος και η αναμονή τους.



Τα παραπάνω μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τις 30/03/2020, ενώ θα παραταθούν εφόσον παραταθεί με νομοθετική διάταξη αντίστοιχα το διάστημα της λήψης εκτάκτων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Λειτουργούμε ως υπεύθυνοι πολίτες.

Μένουμε σπίτι, προσέχουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

  • 17/03/2020 at 2:19 μμ
    Permalink

    Δεν βλέπω πουθενά ανακοίνωση για απολυμάνσεις . Να δούμε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου ΠΟΤΕ θα απολυμάνει κάδους και δημόσιους χώρους ;;;;
    ….και μάλιστα με βεβαρυμένο παρελθόν σε ότι αφορά σε μολύνσεις και ρυπάνσεις έχοντας επιδείξει απίστευτη αδιαφορία.
    Τι έχει να πεί ο νέος Δήμαρχος ;;;

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.