Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους Δήμους Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου




Ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοσθούν από την Δευτέρα 16/03/2020 και θα έχουν διάρκεια 2 μηνών στους Δήμους Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου. Οι σχετικές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «Έργα Υποδομών για την Ανάπλαση το Φαληρικού Όρμου (Φάση Α’)» και αφορούν στους παραπάνω Δήμους επί της παλαιάς Λ. Ποσειδώνος (συνέχεια Εθν. Μακαρίου) από την οδό Επαμεινώνδα έως την οδό Μωραϊτίνη, 200μ. πριν από την οδό Ι. Φιξ.

Κατά την διάρκεια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα γίνει πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας του τραμ από τη στάση του ΣΕΦ έως τη στάση της Αγίας Σκέπης.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο κατασκευής των έργων ανάπλασης του Φαληρικού όρμου πραγματοποιείται ανακατασκευή των εγκαταστάσεων του τραμ, η οποία περιλαμβάνει την οριζοντιογραφική παραλλαγή και τo «χαμήλωμα» της γραμμής. Επίσης, στο διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθεί τμηματική κατασκευή των δύο γεφυρών που θα συνδέουν κυκλοφοριακά τους χώρους της ανάπλασης με τη Λεωφ. Συγγρού και τη Λεωφ. Ποσειδώνος αντίστοιχα.

O Γιώργος Πατούλης υπογραμμίζει ότι «Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, παρά τη λήψη έκτακτων μέτρων λόγω κορωνοϊού, βρίσκονται σε εγρήγορση και έτοιμες να επέμβουν προκειμένου να υλοποιηθούν όλα τα αναγκαία έργα. Καλούμε τους οδηγούς να επιδείξουν την απαραίτητη υπομονή, να συμμορφώνονται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών, ακολουθώντας την υπάρχουσα οδική σήμανση».



Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα, Δ. Νάνου, πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στο πλαίσιο της υλοποίησης της Α’ Φάσης της ανάπλασης του Φαληρικού όρμου. «Περιφέρεια Αττικής, Δήμοι και εμπλεκόμενοι φορείς βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με στόχο να υλοποιηθεί το έργο εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος. Για την αποφυγή ταλαιπωρίας καλούνται όλοι οι οδηγοί να ακολουθούν τη σήμανση που θα τοποθετηθεί».

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η κίνηση των οχημάτων και των Λεωφορειακών γραμμών που κινούνται επί της παλαιάς Λ. Ποσειδώνος (συνέχεια Εθν. Μακαρίου) θα ακολουθεί από τη Δευτέρα 16/3/2020 και για 2 μήνες τις εξής διαδρομές:
Ακολουθήστε το σχετικό link
http://www.patt.gov.gr/site/index.php…

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.