Η Νέα σμύρνη αποχαιρέτησε τον πατέρα Βασίλειο




H Νέα Σμύρνη αποχαιρέτησε έναν πλήρη ημερών ιερέα, που τη σημάδεψε με τη δραστηριότητά του. Ο Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Τζοβλάς γεννήθηκε στην Οκτωνιά Ευβοίας το 1922. Αποφοίτησε από το Α΄ Γυμνάσιο Χαλκίδας και στη συνέχεια σπούδασε στη Θεολογική Σχολή Αθηνών.
Στα μέσα της δεκαετίας του ’50 ως Αρχιμανδρίτης πλέον έφτασε στη Νέα Σμύρνη, όπου μέχρι το 2014 υπηρέτησε ως προϊστάμενος στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής.


Συμμετείχε για πολλά χρόνια στο Δ.Σ. του εκκλησιαστικού ορφανοτροφείου θηλέων «Άσυλο Άγιος Ανδρέας» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Υπήρξε, επίσης, ιδρυτής και πρόεδρος της ορθοδόξου χριστιανικής ενώσεως «Νέα Ζωή».
Από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Σμύρνης έως και την ημέρα συνταξιοδότησής του διετέλεσε πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως. Επιτέλεσε δε μεγάλο έργο στα κατηχητικά σχολεία, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό παιδιών.
Το έτος 2003 του απονεμήθηκε ο Σταυρός του Αποστόλου Παύλου για την πολυετή του υπηρεσία στην εκκλησία από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.