Η AEGEAN αναστέλλει όλες τις πτήσεις εξωτερικού




Όλες τις πτήσεις εξωτερικού με ελάχιστες εξαιρέσεις αναστέλλει η AEGEAN λόγω της διασποράς του κορονοϊού και των ταξιδιωτικών περιορισμών από την Ελλάδα, την ΕΕ αλλά και τρίτα κράτη.

Έτσι, μετά και την σημερινή ενεργοποίηση περαιτέρω εκτάκτων μέτρων από την ελληνική πολιτεία, η AEGEAN ανακοινώνει ότι υποχρεούται να προχωρήσει σε αναστολή των δρομολογίων εξωτερικού από 26/3.

Όπως τονίζεται, η αναστολή αυτή γίνεται με προτεραιότητα την ασφάλεια των επιβατών και εργαζομένων της αλλά φυσικά και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της δραστηριότητας της.

Πιο αναλυτικά: από την Πέμπτη 26 Μαρτίου και μέχρι 30 Απριλίου, αναστέλλονται όλες οι πτήσεις του δικτύου εξωτερικού από όλες τις βάσεις της εταιρείας. Θα εκτελείται μόνο μικρός αριθμός εβδομαδιαίων πτήσεων από Αθήνα και προς Βρυξέλλες, για λόγους διατήρησης της συνδεσιμότητας της χώρας με το διοικητικό κέντρο της ΕΕ.



Νωρίτερα, μετά από σημερινή οδηγία (NOTAM) της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, από αύριο διακόπτονται όλες οι πτήσεις από και προς την Αγγλία (οι τελευταίες πτήσεις προς/από Λονδίνο θα πραγματοποιηθούν σήμερα 23 Μαρτίου).

Επισημαίνεται ότι η AEGEAN σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίζει, εφόσον της ζητηθεί από τις αρχές, να εκτελεί ειδικές πτήσεις για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών ή και για άλλες έκτακτες ανάγκες που μπορεί να προκύψουν. Σημειώνεται ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 8 πτήσεις επαναπατρισμού από Μαρόκο, Ισπανία, Τσεχία, Πολώνια, Σερβία και Γεωργία για λογαριασμό του ελληνικού κράτους και 1 πτήση από το Λονδίνο προς τη Λάρνακα για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.