Ανοικτά τις Κυριακές τα σούπερ μάρκετ
Νέοι περιορισμοί και αλλαγές έρχονται στο ωράριο των σούπερ μάρκετ όλης της χώρας.
Στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού, έρχονται αλλαγές και στα σούπερ μάρκετ όπου τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα περιλαμβάνουν:Τον περιορισμό εισόδου πελατών με βάση τη σχέση 1 πελάτης ανά 10 τ.μ. του καταστήματος.

Την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των σούπερ μάρκετ που θα δουλεύουν από τις 7 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ.

Δυνατότητα λειτουργίας των σούπερ μάρκετ τις επόμενες 4 Κυριακές

Νέοι κανόνες υγιεινής, όπως η υποχρεωτική απόσταση 2 μέτρων μεταξύ καταναλωτών και υπαλλήλων, η διάθεση αντισηπτικών υγρών, η χρήση γαντιών.

Υπενθυμίζεται πως πλέον όλοι οι πελάτες μπαίνουν με κάρτα εισόδου. Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε σε σούπερ μάρκετ της Αττικής και αναφέρθηκε στα νέα μέτρα ενώ διαβεβαίωσε πως υπάρχει απόλυτη επάρκεια προϊόντων στην αγορά.

Σημειώνεται ότι από σήμερα η κυβέρνηση βάζει «φρένο» στο ανώτατο όριο αγοράς για αντισηπτικά, προκειμένου να μην αγοράζει ένας καταναλωτής πολλά και άλλος να μη βρίσκει κανένα.

Να κλείσουν και τα εμπορικά καταστήματα

Παράλληλα, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επιστολή της στους υπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας ζητά την αναστολή όλων των εμπορικών καταστημάτων.

Η κυβέρνηση λαμβάνει, με κάθε δυνατό τρόπο, αυστηρά μέτρα καθώς όταν χρειάζεται προχωρά και σε συλλήψεις ορισμένων που δεν συμμορφώνονται.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.